Recreatieplas De Put Vianen

Leer omgaan met emotie, agressie en geweld.

Gezellig samen met mijn nicht Esther even chillen bij de recreatieplas De Put Vianen. Vlak langs de A2 bij Vianen ligt recreatieplas “De Put” (of ook wel: de Grindput, de Grasplas, put Middelwaard of plas Middelwaard). Het is een plas langs de rivier de Lek, de honden kunnen ook bij een stukje van de Lek op een strandje en lekker zwemmen. Een klein deel van de plas is recreatiegebied, hier moeten de honden aan de lijn, maar ga je voorbij de wildhekken dan mogen de honden los. Deze hekken staan er overigens niet voor niets, want op het terrein lopen ook oer ossen en wilde paarden los rond. Deze dieren lopen in groepen rond en zijn honden gewend.

Op het moment dat je ter hoogte van Vianen op de A2 over de Lek rijdt, zie je vlak naast de rivier vaak mensen lopen. Wandelen en chillen bij “De Put” is een lekker verfrissend rondje. Vanaf de parkeerplaats kun je kiezen om de plas linksom of rechtsom te lopen.
Heerlijk om stenen te gooien. De Middelwaard is een uiterwaard bij de Lekbrug over de A2 bij Vianen. Stroomafwaarts van de stuw bij Hagestein staat de rivier de Lek dagelijks onder getijde-invloed. Het ondiepe gedeelte is de reden waarom de Put ook wel Grasplas genoemd wordt.
De Middelwaard bestaat uit een grote recreatieplas en een oud riviergeultje: de Kleine Lek. De recreatieplas was oorspronkelijk een zandwinplas. Nu kun je hier zwemmen, met je drone vliegen, snorkelen, hardlopen, fietsen, wandelen, maar ook ff lekker boomklimmen.
Recreatieplas de Put is een populaire recreatieplek gelegen in het zuiden van de Nederlandse stad Vianen, in de provincie Utrecht.
Heerlijk zwemmen in natuurwater, zonnebaden of lekker wandelen. Soms staan er ook foodtrucks met fris, ijsjes en meer om even af te koelen. Handig! Bij de plas kun je gratis parkeren.
Klik hier voor ons
This is default text for notification bar