Genieten in Sfakion

Leer omgaan met emotie, agressie en geweld.

De stad Sfakia of Chora Sfakion is de hoofdstad van het gelijknamige berggebied, dat ten zuiden van de stad Chania ligt en deel uitmaakt van de regio Chania. Het is de belangrijkste plaats van de bergachtige fusiegemeente en regio Sfakia. Het havenstadje ligt aan de voet van de Lefka Ori, aan de Libische Zee.

Sfakia is een bergachtig gebied dat in het zuidwesten van Kreta ligt.
De mensen van Sfakia staan bekend om hun respect voor oude tradities en ongerepte natuur.
Het is een vrijwel onaangetast gebied met hoge bergen, bergkloven, hoogvlaktes en een ruige kustlijn.
Hoewel het slechts een paar honderd inwoners telt, biedt het kleine stadje Sfakia tal van toeristische attracties.
Het natuurgebied wordt beschermd. Het staat bekend om prachtige natuur en een lokale bevolking die de cultuur en traditie koestert.
Vanwege zijn positie is het de ideale startplaats van bergwandelingen door de Lefka Ori en de vele kloven die in het gebied te vinden zijn.
Chora Sfakion is bekend als de haven waarheen bezoekers van de beroemde Samariakloof vanaf het eindpunt Agia Roumeli per boot worden vervoerd.
Tussen al het berg en rotsachtige gebied een tennisbaan te vinden. Een potje tennis in de bloedhete zon, is lastiger en zwaarder dan je denkt.
Oneindig veel wandelroutes in het berggebied van Sfakia. Ook gewoon lekker om in shape te zijn zonder teveel kilo’s met je mee te slepen.
Klik hier voor ons
This is default text for notification bar