Wat is de top 3 van populairste sporten in Nederland?

Wat is de top 3 van populairste sporten in Nederland?

9 februari 2022 0

Nederland is een land waarin veel mensen een sport beoefenen. Er kan een top drie worden gemaakt van de sporten die in Nederland graag beoefend worden:

  1. Voetbal: Met stip op 1 in de lijst van grootste sporten van Nederland staat voetbal. De KNVB heeft in Nederland meer dan 1,2 miljoen leden. Deze 1,2 leden zijn lid van een van de 3.000! voetbalverenigingen die Nederland rijk is. Naast veldvoetbal vallen onder de KNVB ook zaalvoetbal, straatvoetbal, strandvoetbal, schoolvoetbal, 45+ voetbal en G-voetbal.
  2. Tennis: Met 1700 verenigingen en 600 duizend leden staat tennis op een goede nummer twee. Je kunt er dus gerust van op aan dat er bij jou in de buurt de mogelijkheid is om deze sport te beoefenen. Maar tennis is over de hele wereld behoorlijk populair. Binnen Europa zit je sowieso wel goed. Daarnaast zijn er net als bij het voetbal genoeg Nederlanders die het goed doen op topniveau.
  3. Sportvissen: Waarschijnlijk had niemand dit had gedacht maar sportvissen word gedaan door 570 duizend mensen, ja je leest het goed 570 duizend mensen zitten op een sportvisserij bond. Deze bond overkoepelt 900 lokale hengelsportverenigingen en regionale federaties. Daarnaast heeft sportvissen ook een eigen tv programma.

Dit is een top drie die vast is gesteld aan de hand van het aantal leden. Deze cijfers willen niet altijd zeggen dat deze sporten ook het meest worden gedaan. Heb jij wel eens van deze sporten gehoord? Welke vechtsporten zijn er?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar