Wat is een Super Pro Combat Gear Bodyprotector Professional Gladiator?

Wat is een Super Pro Combat Gear Bodyprotector Professional Gladiator?

25 mei 2023 0

Dit discutabele product wordt (helaas) neergezet als de idelae bodyprotector voor de professionele trainer. Ontwikkeld door en voor trainers! Men zegt geschikt voor kickboksen, free fight, traditioneel boksen en thaiboksen.

Onze eigen praktijkervaringen zijn volslagen anders. Een vrij zwakke en kostbare trainingstool die na 2.5 jaar letterlijk gebruik uit elkaar valt en totaal beat-up is. Wetende dat deze prachtige Super Pro Combat Gear Bodyprotector Professional Gladiator ook nog eens minimaal een jaar in de kast heeft gestaan inzake Corona. Dus feitelijk gaat het hier over 1.5 jaar gebruik. Scheurtjes in het material vertonen, waar niet eens getrapt of gestoten wordt en stiksels die loslaten, door minimalistisch stikwerk. En tenslotte als klap op de vuurpijl een magere reactie van de leverancier, die aangeven dat ze ‘helaas’ niks kunnen doen. Voor een product die zo hoog wordt neergezet, mag je toch wel wat hoogs verwachten.

Dit is onze review van de Super Pro Combat Gear Bodyprotector Professional Gladiator. Alles bij elkaar een duur en fancy product die totaal niet geschikt is voor streetfight of Reality Based Self Defense trainingen.

Wij hebben 2 kickshields van StarPro uit 2018, die bijna dagelijks worden gebruikt. Hier worden in de buitenlucht tijdens trainingen met straatschoenen, zand en straatvuil tegenaan getrapt en deze zijn nog perfect in orde. Nooit 1 keer hoeven laten repareren. Deze waren per stuk 49 euries bij SportBay inclusief verzendkosten. Hoe mooi wil je het hebben als het gaat om prijs prestatie verhouding?

Dan koop je een Super Pro Combat Gear Bodyprotector Professional Gladiator en die kun je dus vrij snel weggooien. We hebben dit product ook ter reparatie aangeboden bij 2 verschillende lokale stof-en leder-reparatie-shops, maar die durven hun vingers hier niet aan te branden en gelijk hebben zij. Ze zagen de rest van het product en dan weet je eigenlijk genoeg.

Men roept vaak dat focussen op kosten inleveren op de kwaliteit betekent. Helemaal mee eens! De realistische andere kant van de medaille is nu. Een duur en gerenommeerd merk als Super Pro Combat Gear zegt blijkbaar niet altijd wat over de kwaliteit, althans, zo laat de praktijk zien.

Onze review en conclusie is: Wij zijn zelf overgestapt naar de body protector van Punch-R.

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar