Wat is de ideale hartslag voor een maximale vetverbranding?

Wat is de ideale hartslag voor een maximale vetverbranding?

28 mei 2023 0

Een veelgestelde vraag die ik vaak krijg is “Wat is de beste hartslag om af te vallen?”. Iedereen weet dat je hartslag omhoog gaat als je begint met bewegen en hoe intensiever je traint, des te hoger wordt de hartslag. Vaak focussen we ons op de calorieën die we verbranden tijdens de training, maar vergeten daarbij dat we nog heel wat calorieën na de training.

Een ideale hartslag voor recreatieve sporters die aan hun gezondheid willen werken en daarbij ook nog wat willen gewicht kwijtspelen ligt tussen 80-85% van je maximale hartslag. Deze hartslag kun je bepalen met de formule ‘220 – je leeftijd’. Dit is slechts een indicatie van je maximale hartslag.

Voordelen van het hebben van een hogere hartslag:

  • Je werkt effectiever aan conditieverbetering.
  • Je daagt je spieren en je coördinatie meer uit.
  • De naverbranding is hoger. Als je stopt met trainen zal je hartslag nog een tijd hoger zijn dan normaal. Hierdoor verbrand je ook na je training nog calorieën.

Afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt, moet je in een bepaalde hartslagzone trainen. Bij een lage hartslag verbrand je procentueel gezien het meeste vet, maar de hoeveelheid calorieën vet die je verbrand, is groter bij een hogere hartslag.

Het is van belang dat je op de juiste intensiteit traint, omdat de intensiteit van de training bepaalt welke brandstof wordt gebruikt voor het leveren van de energie. Ga dus aan een hoge intensiteit trainen! Mindset: Het vet dat je verbrandt gaat jammer genoeg niet direct van je lovehandles af. Rondom je spieren zitten kleine vetcellen, die eerst worden aangepakt.

Waarom wordt je zo fit van touwtjespringen? Hoe kan je snel lichaamsvet verbranden? Kan ik met simpele thuisoefeningen mijn hartslag verhogen? Wat is een cardio training? Wat is een cardio training? Wat doet sporten met je? Hoe kan ik me snel fit voelen? Is het huishouden doen ook sport?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar