Wat is NKBV?

Wat is NKBV?

9 juni 2024 0

De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) is een Nederlandse vereniging die zich inzet voor haar leden op het gebied van de klim- en bergsport. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum werd in 1952 het predicaat Koninklijk verleend.

Deze vereniging bestaat uit verschillende disciplines van de klim- en bergsport. Een van deze disciplines is het sportklimmen, voor deze disciplines heeft de NKBV diverse (instructeurs)opleidingen gemaakt en richtlijnen bepaald in het sportklimmen.

De NKBV organiseert voor haar leden ook leuke en leerzame activiteiten en cursussen in Nederland en buitenland, waar je aan je skills kunt werken terwijl je andere gelijkgestemden ontmoet. De NKBV is fijn voor wie regelmatig de bergen in gaat. Als NKBV-lid ondersteun je het onderhoud aan hutten en paden in de Alpen en Pyreneeën en help je zo de bergen bereikbaar te houden voor toekomstige generaties.

Wat is toprope klimmen? Wat is een klimvaardigheidsbewijs? Wat is multisport? Wat betekent ijzeren vingers training? Heb je invloed op je eigen mindset? Waar is een handknijper goed voor?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar