Wat is NOCNSF?

Wat is NOCNSF?

30 september 2021 0

Het NOCNSF is een Nederlandse sportorganisatie met als doel sport in Nederland te bevorderen. NOC*NSF droomt van een Nederland waarin iedereen geniet van sport. Want sport is passie, sport verbroedert, sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect. Het NOCNSF ontstond in 1993 uit een fusie van het Nederlands Olympisch Comité en de Nederlandse Sport Federatie. Bij het NOC*NSF zijn 90 landelijke sportorganisaties aangesloten.

De rol van NOC*NSF als nationale sportorganisatie: het bevorderen van sportparticipatie en topsportprestaties; het hosten van topteams op Olympische en Paralympische (Jeugd)Spelen; het vertegenwoordigen van de aangesloten sportbonden in (inter)nationale organisaties; het genereren en verdelen van inkomsten voor diverse (sport)programma’s; het promoten van de fundamentele principes en waarden van het Olympisme en het bewaken van de naleving van het Olympische Charter. Opleidingen van NOC*NSF:

  • Opleidingen voor trainers-coaches
  • Opleidingen voor bestuurders
  • Opleidingen voor opleiders
  • Opleidingen voor vrijwilligers
  • Opleidingen voor scheidsrechters
  • Opleidingen voor vertrouwenscontactpersonen

Kenmerkend voor de opleidingen is dat ze sportgeneriek zijn; opleidingen over onderwerpen die, ongeacht de sport, een belangrijke rol spelen bij elke club of vereniging. Opleidingen gaan bijvoorbeeld over een vereniging besturen met visie of het coachen van specifieke doelgroepen. De sportgenerieke scholingen zijn daarom geschikt voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in de sportwereld.

Wat doet de Dopingautoriteit? Wat is Centrum Veilige Sport Nederland? Wat is Papendal? Wat is topsport? Hoe word ik topsporter? Welke risico’s loop ik als ik aan topsport doe? Welke sporten trainen op Papendal? Hoe maak je een kampioen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar