Wandklimmen in Rotterdam

Leer omgaan met emotie, agressie en geweld.

Vandaag, 17 mei 2024, een basiscursus indoor wandklimmen gehad van ervaren instructeurs van Spine and Joint Centre Rotterdam. Voor de eerste keer in mijn leven aan het wandklimmen. In de wandklimsport hoor je ook wel de termen wandklimmen, sportklimmen indoor rock climbing, rotsklimmen, muurklimmen, toprope klimmen of topropen. Ook ik ben een leerling des levens vanaf 1970 en bezig met nieuwe kennis en inzichten op te doen. You can teach old dogs new tricks šŸ˜‰ De capaciteit om te leren is een gave, het vermogen om te leren is een vaardigheid en de bereidheid om te leren is een keuze.

Instructies over veiligheid, gebruik van de uitrusting en tips over klimtechnieken en het zogeheten zekeren door middel van een zekeraar. Je comfortabel en veilig voelen is best een belangrijk punt. En dan met mijn 112,7kg lichaamsgewicht naar boven klimmen en genieten. De basis rotsklimspieren: je lats, je biceps, je onderarmen, je core, je kuiten en je rotsklimspieren in je hoofd. Toprope klimmen of topropen, heeft betrekking op het indoor klimmen via klimroutes op de klimwand in een zogeheten climbing gym. Er is een touw die vanaf beneden naar boven loopt naar een ankerpunt en weer naar beneden aan de klimmer verbonden is.
[Bekijk hier de video…] Boven aangekomen, daarna weer naar beneden. Naar beneden gaan heb je ook weer een andere mindset en skills voor nodig dan naar boven. Als je boven bent, mag je de boel geheel loslaten, omdat je niet op dezelfde manier naar beneden kunt. Super leuke ervaring. Dank voor het delen van jullie kennis en ervaring. De grootste muur die je moet beklimmen, is degene die je in je hoofd bouwt.
Een tweede keer indoor rock climbing om te kijken of dit echt leuk is en ook weer met een andere instructeur. Om een lijn te trekken heb je twee coordinaten nodig. Bij deze gedaan en dit is echt een leuke sport. Gezondheidsvoordelen van indoor rotsklimmen: meer kracht, betere flexibiliteit, verbeterd evenwicht, stressverlichting en mentale alertheid. Naast het opbouwen van kracht vereist muurklimmen ook dat je evenwicht ontwikkelt. Bij elke klim ontwikkel je creatieve probleemoplossende vaardigheden terwijl je je route plant en analyseert wat de beste manier is om de top te bereiken. Indoor wandklimmen, een leuke sport wat mij betreft en er zit veel in.
Klik hier voor ons
This is default text for notification bar