Weerbaarheidstrainer

Leer omgaan met emotie, agressie en geweld.

Een weerbaarheidstrainer geeft trainingen in mentale en fysieke weerbaarheid voor kinderen en volwassenen. Een weerbaarheidstrainer helpt met problemen in kaart te brengen, helpt met onderzoeken naar oorzaken en biedt een luisterend oor. Verder helpt een weerbaarheidstrainer met het aanreiken van fysieke oefeningen, begeleiden en vakkundig delen van kennis en functioneert als motivator en inspirator. Op een plezierige en ontspannen manier leren we om meer zelfvertrouwen te krijgen en sterker in het leven te staan. Helaas hoor je vaak dat ouders die hun kind naar een vechtsport sturen, in de hoop dat hun kind daar wat weerbaarder van wordt. Er is een verschil tussen weerbaarheidstraining en vechtsport. Zelfs vechtsport en zelfverdediging zijn twee andere dingen. Dus breng goed in kaart wat je wensen en voorkeuren zijn. Bepaal je doel en zoek je tool!

Bekijk hier video 2: Assertieve personen hebben vaak minder last van onzekerheden dan personen die niet voor zichzelf kunnen opkomen. Wanneer je voor jezelf leert op te komen, voel je je sterker en wordt je ook sterker.

Basic unarmed skills training, defend against common street attacks, frame defense, dracula guard
Bekijk hier video 3: Train zodat je een keuze hebt. Als je wordt aangevallen, vecht dan terug. Verwond je aanvaller zodat je kunt ontsnappen. Doe wat nodig is om weg te komen. Een defensieve mentaliteit is van cruciaal belang tijdens een fysieke aanval.
Weerbaarheidstraining voor jong en oud, leer van je afbijten, omgaan met emotie, agressie en geweld
Bekijk hier video 4: Onze pijlers zijn: zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, zelfverdediging en zelfbeheersing. Mentaal sterker worden zal je helpen in bedreigende en stressvolle situaties meer de rust kunnen bewaren en aangeleerde de-escalatie-technieken kunnen toepassen. Je eigen grenzen leren aangeven en bewaken.
Improve your street fighting power, skills, physical, mental resilience, fighting off the attacker
Bekijk hier video 5: De meeste eenvoudige zelfverdedigingstechnieken zijn gericht op het afweren van de aanvaller, zodat je jezelf een kans geeft om te ontsnappen.

NOTE: Dutch Unlimited Martial Arts traint al sinds jaar en dag buiten in weer en wind. Buiten sporten, dat is waarvoor we staan, daar is ook de échte realiteit, daar gebeurt het echte leven en de daarbij nodige ongemakken. Op een comfortabele manier binnen trainen op een zachte kunststof mat met lekker de verwarming aan op de blote voetjes is voor ons geen praktijktraining. Leren vallen op een mat is op geen enkele manier hetzelfde als vallen op een betonnen weg of stenen straat. Vechten en leren vechten op een nat geregende zandigere straat met je everyday life schoenen aan is niet hetzelfde als lekker veilig binnen in een dojo. We doen naar beste kunnen omstandigheden creëren die aansluiten op de realiteit. Dat is Dutch Unlimited Martial Arts en onze perceptie Reality Based Self Defense training.