Hoe onderhoud ik mijn skates?

Hoe onderhoud ik mijn skates?

10 augustus 2022 0

Door je skates regelmatig goed schoon te maken, kun je er langer plezier van hebben en kun je natuurlijk meer kilometers maken! Hoe vaak je de skates schoon moet maken is helemaal afhankelijk van het aantal kilometers dat je erop rijdt. Houd je skates schoon en doe in ieder geval het volgende na iedere rit:

  • Maak je skatewielen schoon. Check de slijtage van je wielen en of alle wielen nog wegcontact hebben. Anders je wielen verplaatsen of draaien.
  • Smeren van je skatelagers. Luister naar je lagers en kijk of ze nog goed lopen zonder kraken en piepen. Anders je lagers reinigen en smeren of vervangen.

Tip 1: Om te voorkomen dat de wielen loskomen tijdens het skaten, is het verstandig om voor iedere skatetocht de assen van de wielen goed aan te draaien.

Tip 2: Let op! Water en lagers zijn zéker geen vrienden van elkaar, het is dus echt verboden om water te gebruiken bij het schoonmaken van je lagers.

Tip 3: Tijdens een skatetocht kunnen je voeten flink gaan zweten. Het is dan ook verstandig om je skates even goed (buiten) te luchten na een ritje, stop er eventueel een paar oude kranten in of geur- en vochtvreterpads om al het vocht uit de skates te halen. Waarom je skeelers niet te lang in de zon leggen? Moet ik mijn lagers schoonmaken en smeren? Waarom een luchtcompressor gebruiken voor je skeelers, mountainbike of BMX bike?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar