Waar is pectine goed voor?

Waar is pectine goed voor?

11 juni 2024 0

Pectine is een plantaardige vezelsoort met meerdere gezondheidsvoordelen. Pectine is een unieke vezelsoort die voorkomt in fruit en groenten. Pectine is een vezel die bijna geen calorieën of voedingsstoffen bevat. Pectine is een oplosbare vezel met een krachtig gelerend vermogen. Pectine wordt voornamelijk gebruikt als verdikkingsmiddel, in de voedselproductie en bij het koken.

Pectines hebben een positief effect op de vetstofwisseling, het zenuwstelsel, de suikerstofwisseling en het immuunsysteem.

  • Pectine kan de opname van cholesterol en vetten in darm verminderen,
  • Kan helpen bij verminderen van diarree als constipatie,
  • Het is vrijwel een calorievrije stof en kan helpen om een vol gevoel te genereren.
  • Het absorbeert suikers en vetten in de darm en vertraagt en voorkomt hun opname.
  • Het kan helpen de bloeddruk te verminderen..

Pectine zorgt ervoor dat zoete conserven zoals jam en confituur dik worden als je voldoende suiker en zuur (bijvoorbeeld citroensap) toevoegt. Bijna alle vruchten bevatten pectine, maar vaak niet genoeg om met suiker te kunnen binden tot een dikke gel. Je moet daarom pectine toevoegen.

Het is daarom een prima verdikkingsmiddel voor jam en gelei. Ook in je spijsverteringskanaal verdikt het zich na inname, wat tal van gezondheidsvoordelen biedt. De meeste pectineproducten zijn gemaakt van appels of schillen van citrusvruchten, beide rijke bronnen van deze vezels

Meer fruit en groenten eten of een supplement nemen zijn goede manieren om je inname van pectine te stimuleren. Jam en gelei moeten echter met mate worden gegeten, omdat ze veel suiker en calorieën bevatten.

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar