Wat betekent stance?

Wat betekent stance?

3 augustus 2021 0

De vechthouding is het eerste dat je leert in vechtsporten. Bovendien geeft een goede gevechtshouding je bewegingsvrijheid die zich direct vertaalt in de individuele uitdrukking van de stijl van de vechter.

Doorgaans zegt men fighting stance. Een vechthouding of gevechtshouding is simpel gezegd een atletische manier van staan, ook wel een Universal Athletic Position (UAP) genoemd.

De juiste bewegingen, trappen, stoten, voetenwerk en verdedigingen hangen af ​​van hoe je staat. De vechthouding moet een delicaat evenwicht vinden tussen aanval, verdediging en beweging. In vechtsporten zijn basis staande basis ‘gevechtshouding’ de verdeling, voetoriëntatie en lichaamshoudingen (met name de benen en romp) die worden aangenomen bij het aanvallen, verdedigen, oprukken of terugtrekken.

Zet je voeten op heupbreedte op de grond, zak lichtjes door je knieën en zet je beste been achter. In veel Aziatische vechtsporten is de meest gebruikte houding een ondiepe staande squat . Deze positie wordt over het algemeen gebruikt omdat het een neutrale en behendige positie is van waaruit zowel aanvallen als verdedigingen kunnen worden gelanceerd. Het zorgt voor de levering van kracht bij het aanvallen en voor stabiliteit bij het verdedigen.

Of je nu een vechtsporter bent of een atleet van een andere fysieke discipline, er is geen nadeel aan een goede houding. Je wordt er alleen maar beter van in wat je doet. Zelfs als je de perfecte houding hebt, moet beweging worden geïntroduceerd om effectief te zijn in gevechtssituaties. Wat is een southpaw stance? Wat is Wuji stance? Wat is een ground fighting stance?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar