Is er een goede sports tracker voor skeeleren?

Is er een goede sports tracker voor skeeleren?

5 oktober 2022 0

Een sports tracker is een systeem die je via GPS volgt tijdens je sportactiviteiten, waarna je deze data uit kunt lezen. Voor mijn MTB activiteiten gebruik ik een draadloze Sigma BC 7.16 ATS fietscomputer (zonder GPS) waar ik heel content mee ben. ATS meet de snelheid via de ATS-voorvorkzender (Analog Transmission System) die de gegevens draadloos naar de computer stuurt. Zoiets van SIGMA had ik ook heel graag gehad voor mijn skeeleractiviteiten. Na contact op te hebben genomen met SIGMA-ELEKTRO GmbH blijken zij die niet meer te leveren helaas.

Dan kom je uit op andere tools die wij wij hebben geprobeerd zoals een aan smartphone app zoals Speedometer GPS HUD van WonderTech Studio of GoSkate app van KNSB. Een grote tegenvaller voor KNSB. Deze GoSkate app wordt in de reviews als zeer slecht betiteld en dit is uit eigen praktijkervaring helemaal terecht bevonden. Op het moment dat ik dit schrijf zijn er 137 slechte reviews en echt maar op 1 hand te tellen, een paar redelijke en zeker geen goede. Screenshot van deze bad reviews gemaakt en deze naar de helpdesk gestuurd van GoSkate. Lijkt mij sterk dat zij deze niet al gewoon hadden. Helaas een tool die nog echt in de kinderschoenen staat en hopelijk ooit echt gaat werken. Aangezien ik tijdens al mijn ritten een goed werkende bodycam draag, kan ik jullie als gezagsgetrouwe burger verzekeren dat er meer ritten op de bodycam staan geregistreerd dan de GoSkate app heeft geregistreerd van mijn skeeleractiviteiten. Pijnlijk maar waar. De ene vastloper na de andere, dat ie een rit niet wilt opslaan, dat er 25 meter staat en jij hebt nét 6 km of meer gereden en dat houdt helaas niet op. Op meerdere soorten en maten smartphones geprobeerd, maar uiteindelijk beland je in een grote teleurstelling, terwijl de look and feel van de app er keurig uitziet. Ik heb wel mijn ongenoegen geuit, maar ook zeker mijn screenshots met foutmeldingen naar de helpdesk gestuurd, zodat ze er in ieder geval iets mee kunnen doen. Tot op heden tevergeefs en is het water naar de zee dragen.

De Speedometer GPS HUD werkt daarentegen prima, maar wel veel reclame. We hebben met onze SIGMA fietscomputer met de MTB er naast gefietst in vergelijk met de Speedometer app en dat gaat redelijk gelijk op. Maar hou er ook rekening mee het is gratis. Er is ook een tool beschikbaar zoals de Wheel with Speedometer. Dat is een stuk elektronica in 1 van je wielen gecombineerd met een polshorloge. Deze hebben wij (nog) niet geprobeerd. Let er wel op dat je tijdens het skeeleren niet te veel op je telefoon gaat kijken om de statistieken in realtime tot je te nemen, want dit kan leiden tot vervelende valpartijen en bijkomende blessures.

Welke factoren bepalen je snelheid met skeeleren? Maakt skeeleren met 3 of 4 wielen iets uit? Wat is de GoSkate app van de KNSB?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar