Wat is de GoSkate app van de KNSB?

Wat is de GoSkate app van de KNSB?

11 juni 2023 0

Je sportactiviteiten kun je tegenwoordig volgen met een sports tracker. Dat is een systeem die je via GPS volgt tijdens je sportactiviteiten, waarna je deze data uit kunt lezen. Voor skeeleren kom je uit op tools die wij wij hebben geprobeerd zoals een aan smartphone app zoals Speedometer GPS HUD van WonderTech Studio of GoSkate-app (voorheen Sprint) van KNSB. Een grote tegenvaller voor KNSB.

Deze GoSkate app wordt in de reviews als zéér slecht betiteld en dit is uit eigen praktijkervaring helemaal terecht bevonden. Zelfs zie je gebruikers met de gebruikersnaam “Een app van niks”. Dat zegt wel iets. Eigenlijk is het nog slechter dan zéér slecht, maar daar is (nog) geen benaming voor. Op het moment dat ik dit schrijf zijn er reeds 137 slechte reviews. Op een paar na nog nét géén handjevol redelijke en zeker geen goede reviews. Hoe slecht is dat? Screenshot van deze bad reviews gemaakt en deze naar de helpdesk gestuurd van GoSkate. Lijkt mij meer dan zeer sterk dat zij deze niet allang gewoon hadden. Een beetje interesse in je eigen product lijkt me niet meer dan normaal.

Dit is onze review van de GoSkate app van KNSB. Helaas een mooi uitziende sports tracker tool die nog écht in de kinderschoentjes staat en hopelijk ooit echt gaat werken. Een beetje het sfeertje van een zolderkamerproductje die met een hamer, roestige spijkers, duct tape en een boel tyraps in elkaar gesjeft is met alle goede bedoelingen. Een kastje die maar uit elkaar blijft vallen met heel veel effort en inzet in elkaar gezet. Aangezien ik tijdens al mijn ritten een goed werkende bodycam draag, kan ik jullie als gezagsgetrouwe burger verzekeren, die gemiddeld zo’n 3.000 km per jaar skeelert, dat er meer ritten op de bodycam staan geregistreerd dan de GoSkate app heeft geregistreerd van mijn skeeleractiviteiten. Pijnlijk voor hen, maar helaas waar.

De ene digitale vastloper na de andere, dat ie een rit niet wilt opslaan, dat er 25 meter staat en jij hebt nét 6 km of veel meer gereden en dat houdt helaas niet op. Op meerdere soorten en maten smartphones geprobeerd, met verschillende sim abonnementen, maar uiteindelijk beland je in een grote teleurstelling, terwijl de look and feel van de app er keurig uitziet. Wat moet je allemaal naar alle redelijkheid en billijkheid als goedwillende consument proberen om zoiets goed te krijgen en te gebruiken? Ik heb wel mijn constructieve en gedoseerde ongenoegen geuit, maar ook zeker mijn screenshots met foutmeldingen naar de helpdesk gestuurd, zodat ze er in ieder geval iets mee kunnen doen. In ieder geval proberen bij te dragen. Tot op heden tevergeefs en is het oneindig veel water naar de zee dragen. Of dat de app aangeeft of je wilt wachten of sluiten, terwijl je dit helemaal niet wilt of vraagt. Superfrustrerend als je net tijdens een pinksterweekend besluit om een paar honderd kilometers te gaan meepakken. Dan zit je aan het einde van de rit, na dat weekend, met een ongezouten mail van Team GoSkate app, dat ze dat weekend kampte met een serverstoring en de app het nu weer doet zoals gebruikelijk. Betekent ook dat je in de GoSkate ranglijst ook niet op de plek staat waar je zou moeten staan. Maar zoals de helpdesk aangeeft, NU doet ie het weer. Het is daarom ook geen hogere wiskunde dat deze app meer dan zeer slechte reviews heeft.

Voor mijn MTB activiteiten gebruik ik een draadloze Sigma BC 7.16 ATS fietscomputer (zonder GPS) waar ik heel content mee ben. ATS meet de snelheid via de ATS-voorvorkzender (Analog Transmission System) die de gegevens draadloos naar de computer stuurt. Zoiets van SIGMA had ik ook heel graag gehad voor mijn skeeleractiviteiten. Na contact op te hebben genomen met SIGMA-ELEKTRO GmbH blijken zij die niet meer te leveren helaas.

De Speedometer GPS HUD werkt daarentegen prima, maar wel veel reclame. We hebben met onze SIGMA fietscomputer met de MTB er naast gefietst in vergelijk met de Speedometer app en dat gaat redelijk gelijk op. Maar hou er ook rekening mee het is gratis. Er is ook een tool beschikbaar zoals de Wheel with Speedometer. Dat is een stuk elektronica in 1 van je wielen gecombineerd met een polshorloge. Deze hebben wij (nog) niet geprobeerd. Let er wel op dat je tijdens het skeeleren niet te veel op je telefoon gaat kijken om de statistieken in realtime tot je te nemen, want dit kan leiden tot vervelende valpartijen en bijkomende blessures.

Wat krijg je wel bij GoSkate? Een hoop gedoe en weinig resultaat. Kort door de bocht, op zijn Nederlands gezegd: “meer gezeik dan ellende”. Wat krijg je niet? Een goed werkende app zoals ze beloven in alle soorten en maten van reclame die zij erover publiceren. Zoals eerder gemeldt, het staat allemaal nog in de kinderschoentjes, ervaar zelf de oneindig veel bad reviews, herhaaldelijk naar alle redelijkheid en billijkheid onze bevindingen gedeeld met de helpdesk en die beloven alsmaar weer “beterschap”. Zo vaak beterschap moeten beloven… tsja… dat beloofd alles bij elkaar niet echt veel goeds voor de toekomst en zo blijkt ook in de praktijk. Wij wensen het team van GoSkate app van KNSB daarom natuurlijk ook heel veel beterschap in hun missie om zaken op orde te krijgen inzake deze GoSkate app. Alles bij elkaar een tenenkrommend verhaal.

Welke factoren bepalen je snelheid met skeeleren? Maakt skeeleren met 3 of 4 wielen iets uit? Is er een goede sports tracker voor skeeleren?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar