Wat is een bijltrap (axe-kick)?

Wat is een bijltrap (axe-kick)?

15 juni 2023 0

Een bijltrap (axe kick), ook wel een hamertrap (hammer kick), een neerwaartse trap (downward kick), Mae Keage Geri, Doki Ba Chagi, Naeryeo Chagi genoemd. Deze traptechniek wordt gebruikt in vechtsporten zoals Taekwondo, Kyokushin Karate en Muay Thai. Dit is een trap waarbij men met een gestrekt been met volle kracht naar beneden trapt.

Til je been zo hoog mogelijk als je kunt op en raak met de reactieve kracht van deze trap met je hak de tegenstander op de meest effectieve plekken. Een bijltrap (axe kick) is een zeer schadelijke trap (high impact kick) bij impact die met volle kracht wordt uitgevoerd. Een vechter valt aan door in de lucht te trappen en met zijn of haar hiel op het doelwit te slaan (slammen of hammeren).

Wat is een dropkick? Wat is een groin kick? Wat is een sliding tackle? Wat is natrappen? Wat is een Oblique Kick? Wat is ground kicking? Wat zijn Stomping Kicks? Wat is een Front kick of afhoudtrap? Wat is een Bronco Kick? Wat is een Side kick? Wat is een Roundhouse kick? Wat is een Back kick? Wat is een Low kick? Wat is een switch kick? Wat zijn effectieve raakpunten voor zelfverdediging? Waarom niet trappen met je voet of wreef?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar