Wat zijn effectieve raakpunten voor zelfverdediging?

Wat zijn effectieve raakpunten voor zelfverdediging?

6 augustus 2021 0

Kleine disclaimer: wij raden alle vormen van geweld af. Lukt het je echter niet om het met woorden op te lossen en is geweld de enige uitweg? Sla dan iemand niet zomaar op een willekeurige plaats. Richt al je moves en skills op dat moment op de meest nuttige, vitale, kwetsbare en effectieve raakpunten op het lichaam van de agressor voor maximale impact. De meest kwetsbare plaatsen zijn dan de ademhalings- of geslachtsorganen.

Maak gebruik van effectieve uitschakeltechnieken zoals slag, klem of trap techniek in een man tot man gevechtssituatie. Raak de ogen, de slaap, de neus, de keel, de nieren, de ribben, de lever, onder je borst (solar plexus), knie, kruis, achter het oor, nek, kin, schenen en voeten van de agressor om deze zo snel mogelijk uit te schakelen.

Neem deze self-defense-mindsets mee:

Gebruik al je brute kracht en agressie tijdens de uitvoering. Stop bijvoorbeeld je autosleutels in je vuist, laat de sleutels uitsteken aan de zijkant en doe alsof je een hamer vasthoudt en stoot naar beneden in de richting van je aanvaller. Laat weten dat je een krachtig en weerbaar persoon bent.

Je hoeft geen mixed martial arts kampioen te zijn om je te verdedigen, maar train jezelf in praktische en realitische zelfverdediging om jezelf weerbaar op te stellen, jezelf te kunnen verdedigen en aan een levensbedreigende situatie te ontsnappen.

Is een trap tegen de solar plexus dodelijk? Wat is een Oblique Kick? Wat is een Bronco Kick? Wat zijn Stomping Kicks? Wat is een Superman Punch? Wat is een groin kick? Wat is een sliding tackle? Wat is een hammer fist strike? Wat is een nekklem?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar