Wat is kopschoppen?

Wat is kopschoppen?

4 maart 2023 0

‘Kopschopper’ genomineerd als woord van het jaar 2013. Het zogeheten kopschoppen of kopstampen. Een kopschopper of een kopstamper is een persoon (lees: geweldpleger) die een andere persoon (lees: slachtoffer) in het gezicht of (achter)hoofd schopt of stamptrapt, wel of niet meer bij bewustzijn met zwaar lichamelijk letsel als gevolg bij het slachtoffer. Ook als hij of zij al (gewond en/of hulpeloos) op de grond ligt.

Social media spelen een essentiële rol in wat wij met ons allen te zien krijgen en wat dit met ons doet. Kopschoppende jongeren en onthoofde lichamen komen ongehinderd op de smartphones van pubers binnen. Het wordt zo vaak aangeboden en blijkbaar ook graag gezien via de digitale snelweg, je zou het bijna normaal gaan vinden. Kopschoppen is hot, zo blijkt!

Kopschoppen zij toegestaan bij (KOTS) King Of The Streets die zich inmiddels de bekendste streetfight organisatie mag noemen.

De maximumstraffen voor verschillende vormen van mishandeling variëren van 3 jaar tot 15 jaar. In sommige gevallen kan de strafeis hoger zijn dan 15 jaar. Bijvoorbeeld als er sprake is van mishandeling met een terroristisch doel. De rechter mag bij ernstig geweld nooit alleen een taakstraf geven. In de praktijk van everyday life kun je overal zien en lezen dat er vooralsnog hele lage straffen worden uitgedeeld voor echte reallife kopschoppers.

Schuilt er in iedere persoon een potentiële moordenaar? Wat is openlijke geweldpleging? Wat is (KOTS) King Of The Streets? Wat is uitgaansgeweld? Wat is een geweldsuitbarsting? Wat is publiek geweld? Wat is zinloos geweld? Wat zijn freefight-hooligans? Wat zijn bosgevechten? Wat is een Bronco Kick? Wat is straatagressie? Wat zijn hoodfights? Wat zijn Stomping Kicks? Wat is natrappen? Neemt het geweld toe op straat? Wat is een Oblique Kick? Wat is natrappen? Wat is een sliding tackle? Wat is Iron Body Martial Arts? Wat is Iron Body Conditioning? Wat zijn body hardening techniques? Wat is iron mind conditioning? Wat is een groin kick? Wat zijn effectieve raakpunten voor zelfverdediging? Wat is een Superman Punch? Wat is een hammer fist strike? Wat is een nekklem? Is een trap tegen de solar plexus dodelijk? Trap in het kruis, hoe effectief is dat? Wat is ground kicking? Wat is de vogelnest-houding? Wat is een dropkick? Wat is orde, tucht en discipline? Is geweld een taal?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar