Trap in het kruis, hoe effectief is dat?

Trap in het kruis, hoe effectief is dat?

19 juli 2022 0

Letsels aan de geslachtsdelen komen geregeld voor bij sporten en zijn doorgaans zeer pijnlijk. De effecten van een kruistrap zijn binnen de zelfverdediging buitengewoon effectief. Ook wel een crotch kick, schop in het kruis, kruis trap, trap in de ballen, trap in de kloten, of schop in de zak genoemd. Dat komt doordat er veel zenuwen bij elkaar komen en dicht aan de oppervlakte liggen. Een schop of stoot in het kruis kan leiden tot een inwendige of uitwendige bloeding (hematoom) en soms tot een scheur van het omhulsel van de bal (testisruptuur). Als ze worden geraakt, krijgt ook het buikvlies een oplawaai.

  • Zaadbalpijn kan uitstralen naar de buik of de rug.
  • Het slachtoffer kan misselijk of duizelig zijn.
  • De geslachtsdelen kunnen gezwollen zijn.
  • Er kan een inwendige of uitwendige bloeding optreden.
  • Hij kan bleek zijn of zweten.

Bij sommige gevechts- en balsporten (zoals rugby, basketbal, voetbal, hockey…) kan je een geslachtsbeschermer of toque dragen.

Mannen die een kruistrap krijgen vouwen hun lichaam dubbel terwijl ze hun handen naar het kruis brengen en slaan vaak tegen de grond. Een licht tikje met je voet tegen zijn geslacht is echt niet goed genoeg. Een kruistrap in de zelfverdediging moet met brute kracht uitgevoerd worden.

Wat zijn effectieve raakpunten voor zelfverdediging? Wat is een groin kick? Wat is natrappen? Wat is een Oblique Kick? Wat is ground kicking? Wat zijn Stomping Kicks? Wat is een Front kick of afhoudtrap? Waarom niet trappen met je voet of wreef? Waarom trappen met je schenen? Wat is een Bronco Kick? Wat is een Side kick? Wat is een Roundhouse kick? Wat is een Back kick? Wat is een Low kick? Wat is een switch kick? Wat is een sliding tackle? Wat is Iron Body Martial Arts? Wat is Iron Body Conditioning? Wat zijn body hardening techniques? Wat is iron mind conditioning?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar