Wat is een groin kick?

Wat is een groin kick?

7 juli 2022 0

Ook wel een crotch kick, schop in het kruis, kruis trap, trap in de ballen, trap in de kloten, of schop in de zak genoemd. Dit is de topper onder de zelfverdedigingstechnieken. Niet vanwege de kracht maar vanwege de plek. Trap een man in z’n kruis en hij valt neer als een steen. Mik tussen z’n benen en je voet weerkaatst vanzelf tussen z’n dijen om hoog. Deze zelfverdedigingstechniek wordt gebruikt om iemand snel en effectief uit te schakelen. Zeer effectief. De mannelijke geslachtsorganen hangen buiten het lichaam en dat maakt ze extreem kwetsbaar. Ter bescherming zitten er in dat gedeelte veel zenuwen. Dat verklaart die enorme gevoeligheid.

Deze kruistrappen vallen onder de noemer effective martial arts (lees: effectieve zelfverdediging). Naast die verlammende pijn voelen sommigen mannen zich ook misselijk na een trap in de teelballen. Wie er heel gevoelig voor is, kan zelfs overgeven van zo’n ongelukkige stamp op de foute plaats. De pijn schiet omhoog naar de buikstreek en zelfs de ruggengraat. Een schop of stoot in het kruis kan leiden tot een inwendige of uitwendige bloeding (hematoom) en soms tot een scheur van het omhulsel van de bal (testisruptuur).

Wat is een dropkick? Wat zijn effectieve raakpunten voor zelfverdediging? Wat is een Superman Punch? Wat is een sliding tackle? Wat is een hammer fist strike? Wat is een nekklem? Is een trap tegen de solar plexus dodelijk? Trap in het kruis, hoe effectief is dat? Wat is natrappen? Wat is een Oblique Kick? Wat is ground kicking? Wat zijn Stomping Kicks? Wat is een Front kick of afhoudtrap? Waarom niet trappen met je voet of wreef? Waarom trappen met je schenen? Wat is een Bronco Kick? Wat is een Side kick? Wat is een Roundhouse kick? Wat is een Back kick? Wat is een Low kick? Wat is een switch kick?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar