Wat is een dropkick?

Wat is een dropkick?

21 februari 2024 0

Een dropkick is een aanvallende manoeuvre in het professionele worstelen. Het wordt gedefinieerd als een aanval waarbij de worstelaar opspringt en de tegenstander met beide voetzolen hoog schopt (tramp, stompt, stampt, ramt). Hierdoor draait de worstelaar terwijl hij springt, zodat wanneer de voeten verbinding maken met de tegenstander, de ene voet hoger wordt geheven dan de andere (afhankelijk van de manier waarop ze draaien) en de worstelaar op zijn zij of voorkant terug op de mat valt.

Dit wordt vaak gebruikt door lichte en behendige worstelaars die kunnen profiteren van hun behendigheid, en wordt vaak uitgevoerd op een aanvallende tegenstander, terwijl ze aanvallen op een tegenstander, of een combinatie van beide. De meest basale vorm van een dropkick, maar mogelijk het moeilijkst uit te voeren, is een staande dropkick die voor het eerst werd gebruikt door “Jumping Joe” Savoldi, waarbij de worstelaar een staande of lopende tegenstander vangt met een standaard dropkick vanuit een staande positie.

Om effectief te kunnen worden afgetrokken, is grote beenkracht nodig om hoger te komen. Savoldi, een voormalige All-American running back voor Knute Rockne in de Notre Dame, gebruikte zijn associatie met voetbal om de zet te identificeren als de “drop-kick” en de pers noemde het ook een “flying drop-kick”.

Wat zijn effectieve raakpunten voor zelfverdediging? Wat is een Bronco Kick? Wat zijn Stomping Kicks? Wat is een sliding tackle? Wat is kopschoppen? Wat is een bijltrap (axe-kick)? Wat is een groin kick? Wat is een Oblique Kick? Is een trap tegen de solar plexus dodelijk? Wat is een Glasgow kiss? Wat is een Front kick of afhoudtrap? Wat is een Side kick? Wat is een Roundhouse kick? Wat is een Back kick? Wat is een Low kick? Wat is een switch kick? Wat is Sumo push en thrust stijl? Wat is natrappen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar