Wat is Sumo push en thrust stijl?

Wat is Sumo push en thrust stijl?

8 december 2023 0

In zowel pro sumo als internationale sumo zijn de regels heel eenvoudig: dwing je tegenstander uit de “dohyo” (sumo-ring) met een diameter van 4,5 meter, of laat je tegenstander de grond raken met een ander lichaamsdeel dan de voetzolen.

Punching (stoten), gouging (gutsen) en kicking (trappen en schoppen) zijn verboden, maar slapping (slaan) en tripping (struikelen) zijn toegestaan. Het is legaal om de “mawashi” (sumo-riem) overal rond de taille vast te pakken, maar niet in de groin area (liesstreek). Haartrekken is ook verboden.

Meer over pushing en thrusting:

Pushing (duwen): De fundamentele actie bij Sumo is duwen, en veel andere bewegingen komen voort uit een aanvankelijke, sterke voorwaartse aanval. Blijf laag en compact terwijl je naar voren knalt.

Thrusting (vergelijkbaar met duwen): Thrusting attacks (aanvallen) houdt de tegenstander op afstand, met herhaalde te thrusten.

Een Sumovechter die in de Oshi-Zumo-stijl vecht, geeft er de voorkeur aan om afzonderlijk te vechten, niet de sumo-riem vast te pakken zoals bij Yotsu-Zumo, en meestal te winnen met tactieken van duwen, stoten en tsuppari.

Welke vechtsporten zijn er? Vechtsporten en vechtkunst hetzelfde? Is er verschil tussen weerbaarheid en zelfverdediging? Wat is de beste en meest effectieve vechtstijl? Wat is de oudste vechtstijl?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar