Wat is de oudste vechtstijl?

Wat is de oudste vechtstijl?

27 december 2022 0

Kalaripayattu (ook wel kalarippayattu, kalaripayat, kalarippayat, of kalaripayit) is een oude vechtsport waarvan de tijd, dat het ontstaan is, niet duidelijk is. Vaak wordt aangenomen dat het de oudste krijgskunst ter wereld is, met diepe wortels in de Indiase mythologie die terugkijkt op duizenden jaren traditie.

Geboren in de Sangam-periode in Zuid-India, volgden de krijgers van die tijd militaire training op veel verschillende gebieden. Na verloop van tijd versmolten hun vaardigheden met andere disciplines, waaronder de Yoga Sutra’s van Patanjali, en tegen de 6e eeuw na Christus was het geëvolueerd tot de versie die we vandaag kennen.

Volgens de legende nam de boeddhistische monnik Bodhi Dharma deze kennis mee naar China en leerde hij Shaolin-monniken Kalari Payat-technieken. Met het verstrijken van de tijd hebben deze technieken geleid tot Chinese krijgskunsten.

Volgens de legende nam de Indiase boeddhistische monnik en leermeester Bodhidharma deze vechtkunst naar China te hebben gebracht, waar het onderdeel is geworden van het Chinese wushu. Echter anderen melden dat Bodhidharma slechts meditatieoefeningen naar China heeft gebracht, en dat de Chinese vechtsport ouder is.

Kalari Payat heeft veel varianten. Een van de meest opvallende is Marma Arti, die erin bestaat de vitale plekken van je tegenstander te raken, verlamming te bereiken en hem zelfs in één klap te doden. Deze krijgskunst staat ook bekend om het gebruik van wapens, waarvan er één een urimi wordt genoemd, een stalen zwaard dat drie meter lang kan worden. De urimi heeft een flexibele punt, waardoor de aanvallen vergelijkbaar zijn met die van een zweep.

Welke vechtsporten zijn er? Wat is Lethwei? Wat is bare knuckle boxing? Is bare knuckle boxing legaal? Wat is bare knuckle training? Wat betekent last man standing?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar