Hoe is MMA ontstaan?

Hoe is MMA ontstaan?

26 december 2022 0

De vraag welke krijgs-of vechtkunst beter is, bestaat al zolang er vechtsporten zijn. Het antwoord dat veel oudere, ervaren krijgs-en vechtkunstenaars door de geschiedenis heen hebben geleerd, is dat geen enkele krijgs-of vechtkunst superieur is. Het heeft meer te maken met de vechter dan met de kunst.

De wortels van MMA (Mixed Martial Arts) liggen al in de tijd van de oude Grieken en Romeinen. Er wordt geroepen dat gemengde vechtsporten dateerden uit de oude Olympische Spelen in 648 vce, toen pankration – de krijgstraining van Griekse legers – werd beschouwd als de vechtsport van het oude Griekenland. De meedogenloze wedstrijd combineerde worstelen, boksen en straatgevechten.

Oorspronkelijk gepromoot als een wedstrijd om de meest effectieve vechtsporten te vinden voor echte ongewapende gevechten, werden deelnemers met verschillende vechtstijlen tegen elkaar opgezet in wedstrijden met relatief weinig regels. Later namen individuele vechters meerdere vechtsporten in hun stijl op.

In 1993 bracht de Graciefamilie MMA, toen nog bekend als No Holds Barred (NHB), naar de Verenigde Staten en daar werd het eerste UFC-evenement georganiseerd. UFC staat voor Ultimate Fighting Championship en is de grootste en bekendste organisatie van de wereld met de beste vechters.

Het doel van deze sport is om door middel van een knock-out of puntentelling te winnen van de tegenstander. Als je tegenstander knock-out is heb je direct gewonnen maar het gevecht kan ook langer duren tot alle ronden voorbij zijn en dan gaat het om de behaalde punten. Je mag bijvoorbeeld geen kopstoten geven of prikken in de ogen van je tegenstander. Je mag ook niet aan de haren trekken, bijten, vishaken of kleine gewrichten aanvallen.

Is bare knuckle boxing legaal? Wat is de beste en meest effectieve vechtstijl? Welke vechtsporten zijn er? Wat is Street MMA? Wat is King Of The Streets? Wat is bare knuckle boxing? Wat zijn hoodfights? Wat zijn Frenzied Attacks? Wat is straatvechten? Wat zijn bosgevechten? Wat zijn freefight-hooligans?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar