Wat is Street MMA?

Wat is Street MMA?

18 december 2021 0

Street MMA, ofwel Mixed Martial Arts for the streets is geen stijl. MMA gecombineerd met technieken en tactieken van de straat. Veel vechtsporten proberen te beweren dat ze enigszins effectief zijn in een straatgevecht. Street MMA is veel meer dan een verzameling technieken en strategieën uit veel verschillende stijlen en systemen. Integendeel, MMA voor de straat verenigt verschillende stijlen door centrale thema’s en scenario’s te identificeren om “in te passen” in de technieken van de tegenstander.

Ten eerste is straatvechten illegaal, of je nu boksen, MMA of andere vechttechnieken gebruikt. De wet is voor iedereen hetzelfde, en we hoeven niet naar voren te brengen hoe riskant het is om op straat te vechten. Je kunt in een oogwenk gewond raken of zelfs gedood worden. Wees slim en ren gewoon weg. Twee van de belangrijkste factoren die een krijgskunst effectief maken in een straatgevecht, zijn:

  • Veelzijdigheid
  • Reflextraining (sparren en situationele oefeningen)

Een veelzijdige vorm van krijgskunst houdt in dat je technieken leert in situaties terwijl je staat en op de grond ligt. Combineer de conditionering en veelzijdigheid van Mixed Martial Arts met een straatklaar arsenaal aan opties. Bij Street MMA praten we over ‘straatgevecht’ en zijn er geen regels in straatvechten. Wapens kunnen in extreme gevallen worden gebruikt, het is bekend dat mensen een bende vormen tegen iemand en het gevecht stopt wanneer beide mensen er zin in hebben of door iemand anders worden tegengehouden. Straatvechters die niet getraind zijn in gevechten gooien slordige en vaak wilde aanvallen waardoor ze openstaan ​​voor enorme counters als je weet waar je op moet richten.

Vaak wordt geroepen MMA-wedsrtijden geen regels zouden kennen ter bescherming van de vechters is echter een misvatting. Deze regels verschillen echter per organisatie. Er bestaan diverse namen voor MMA, waaronder free fight (‘het vrije gevecht; ), Vale Tudo (‘alles mag’) en cage fight (‘kooivechten‘). Ook zijn er veel organisaties die MMA-toernooien organiseren. Veel van die organisaties hanteren tegenwoordig de Unified Rules of Mixed Martial Arts, opgesteld en gebruikt in de VS. De grootste MMA-organisatie is het Amerikaanse Ultimate Fighting Championship (UFC).

Het is Mixed Martial Artists niet toegestaan ​​om aan de haren te trekken, te bijten, in de lies te slaan of te trappen, of op het hoofd van een op de grond terechtgekomen tegenstander te stampen. De straatcrimineel heeft geleerd dat dit allemaal waardevolle tools zijn om je tegenstander in de kortst mogelijke tijd te vernietigen.

Toch is het leven niet alleen zonneschijn en regenbogen. Je kunt ook niet altijd weglopen van scenario’s voor straatgevechten. Soms dwingt het leven je om te gaan strijden voor je leven. Dat is de harde realiteit van dit leven. Is MMA hetzelfde als street fighting? Wat is de beste en meest effectieve vechtstijl? Wat is CQC? Neemt het geweld toe op straat? Wat is reality based self defense training? Wat is een gelegenheidswapen? Welke vechtsporten zijn er? Vechtsporten en vechtkunst hetzelfde? Wat is een ploertendoder? Hoe moet je vechten op straat? Wat is straatagressie? Verschil tussen straatvechten en ringvechten? Wat is een adaptieve mindset? Hoe is MMA ontstaan?