Wat zijn freefight-hooligans?

Wat zijn freefight-hooligans?

7 november 2021 0

De vrije vertaling van hooligans: Relschoppers; kemphanen; ruziemakers; herrieschoppers; ruziezoekers; herriezoekers; vechtersbazen; rouwdouwers; kemphanen; knokkers; onruststokers & such & more. Hooligan is de verengelste vorm van een Ierse achternaam, in de betekenis van ‘voetbalvandaal’ voor het eerst aangetroffen in 1985. Mogelijk een eponiem dat verwijst naar de Ier Patrick Hooligan en zijn familie die rond 1898 het zuiden van Londen onveilig maakte. Overdag zijn het bouwvakkers, schilders of mannen met gezinnen, ’s avonds veranderen ze in wilde beesten.

Zogenoemde ‘freefight-hooligans’, zijn voetbalsupporters die buiten wedstrijddagen om vechten tegen vechtersbazen van een andere club in georganiseerde hooligan-gevechten. De zogeheten bosgevechten met zeer excessief geweld. Het grote voordeel van de bossen is, dat er geen enkele (camera)toezicht is vanuit handhaving. Logisch dat dit gedrag is verplaatst naar de bossen omdat er vrijwel overal cameratoezicht is op straat. Hooligan-fights, met hooligan martial arts met hooligan tactics. Kopstoten, trappen en schoppen (kopschoppen); ‘Alles mag’, voor de kick en de kameraadschap. Uiterst levensgevaarlijke ingredienten en dan te weten dat ze op die momenten helemaal ‘los’ gaan, elkaar compleet ‘af te tuigen’, met alle gevolgen van dien. Ze spreken van tevoren af op deze afgelegen plek om op de vuist te gaan, het zogeheten ‘vechten op afspraak’.

De afgelopen jaren hebben dergelijke gevechten maandelijks plaatsgevonden. Per keer zijn er enkele tientallen mannen bij betrokken. Men ziet steeds meer clubs een harde kern van supporters krijgen, die zich bezighouden met vechtafspraken ver buiten het stadion. Doorgaans gaat om jonge mannen tussen de twintig en dertig jaar, vaak met een aanzienlijk strafblad. Over het algemeen gaat het om groepsgeweld, geweldsincidenten in de woonomgeving en huiselijk geweld. Hier gaat het vaak om een enorme groepsdruk, het serieus rekruteren van nieuwe vechters, van wie ze denken dat zij hun groep sterker maken en doorgaans heel bedreven zijn in vechtsporten. Ze kunnen elkaar snel vinden voor een ‘clash’ en ze kunnen zich snel mobiliseren.

Goed getrainde (mix martial arts of kooivechters) vechtsporters maken steeds vaker deel uit van groepen voetbalhooligans die in georganiseerd verband buiten stadions afspreken voor vechtpartijen met rivaliserende clubs.

Wat zijn bosgevechten? Heeft onze politie nog wel grip op problemen? Wat is Lethwei? Wat betekent last man standing? Wat is straatgeweld? Wat is straatgeweld? Hoe help ik slachtoffers van agressie en geweld op straat? Wat zijn Frenzied Attacks? Wat zijn hoodfights? Wat is King Of The Streets? Dreigen hooligans beter te worden met vechten dan politie? Wat zijn Stomping Kicks? Wat is een Bronco Kick? Wat is een dropkick? Is een trap tegen de solar plexus dodelijk? Wat is een sliding tackle? Wat is kopschoppen? Wat is een Glasgow kiss? Wat is natrappen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar