Wat zijn hoodfights?

Wat zijn hoodfights?

30 januari 2022 0

Hoodfights zijn illegale straatgevechten tussen jongeren op Instagram. Het fenomeen Hoodfights is voor ingewijden geen geheim. Het houden van gevechten zonder dat deze gesanctioneerd zijn door een bond met regels. Het begon in de Amsterdamse Pijp, maar duikt op steeds meer plaatsen op: illegale straatgevechten die live worden uitgezonden op Instagram.

Ook kinderen onder de 18 worden betrokken. In onder andere Amsterdam vinden de laatste tijd vechtscènes plaats die zo uit de Amerikaanse film Fightclub kunnen komen. Wat bezielt de vechtersbazen om elkaar voor het oog van de camera een paar tikken te verkopen? Bij georganiseerde gevechten is er altijd een scheidsrechter aanwezig die weet wat wel en niet mag. Dat is bij hoodfights niet het geval.

Wat is Lethwei? Wat zijn freefight-hooligans? Wat zijn bosgevechten? Wat zijn Frenzied Attacks? Welke vormen van agressie zijn er? Welke soorten geweld bestaan er? Wat is straatgeweld? Hoe help ik slachtoffers van agressie en geweld op straat? Nemen zware geweldsdelicten onder jongeren toe? Wat is King Of The Streets? Neemt het geweld toe op straat? Dreigen hooligans beter te worden met vechten dan politie? Wat zijn Stomping Kicks? Wat is een Bronco Kick?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar