Is een trap tegen de solar plexus dodelijk?

Is een trap tegen de solar plexus dodelijk?

16 februari 2023 0

Gemiddeld is een persoon meer bereid om zijn of haar hoofd te verdedigen. Het lichaam is vaak meer beschikbaar, zeker na een schijnbeweging.

De solar plexus (ook wel plexus solaris, zonnevlechtchakra, manipura of navelchakra genoemd) is die zachte plek tussen de onderkant van je borstbeen en de bovenkant van je buik. Een brute trap of stoot (body shot vs body blow) tegen de solar plexus is zeer effectief en zal een persoon uitschakelen.

De solar plexus verwijst ook naar een bundel zenuwen in de buik die een rol speelt bij de spijsvertering en de stemming (emotional centre).

De meest voorkomende reactie op een solar plexus bodyshot resulteert in een tijdelijke verlamming van het middenrif, waardoor ademhalingsproblemen en een gevoel van winderigheid ontstaan. De solar plexus wordt secundair aangetast als gevolg van abdominale ziekten en aandoeningen, resulterend in hevige pijn en ongemak.

Wat is openlijke geweldpleging? Wat is (KOTS) King Of The Streets? Wat is uitgaansgeweld? Wat is een geweldsuitbarsting? Wat is publiek geweld? Wat is zinloos geweld? Wat zijn freefight-hooligans? Wat zijn bosgevechten? Wat is een Bronco Kick? Wat is straatagressie? Wat zijn hoodfights? Wat zijn Stomping Kicks? Wat is natrappen? Neemt het geweld toe op straat? Wat is een Oblique Kick? Wat is natrappen? Wat is een sliding tackle? Wat is Iron Body Martial Arts? Wat is Iron Body Conditioning? Wat zijn body hardening techniques? Wat is iron mind conditioning? Wat is een groin kick? Wat zijn effectieve raakpunten voor zelfverdediging? Wat is een Superman Punch? Wat is een hammer fist strike? Wat is een nekklem? Trap in het kruis, hoe effectief is dat? Wat is natrappen? Wat is ground kicking?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar