Wat wordt bedoeld met iemand uitschakelen?

Wat wordt bedoeld met iemand uitschakelen?

19 april 2024 0

Maakt wel uit aan wie je het vraagt.. iemand van defensie of een instructeur in zelfverdedigingstechnieken. Iemand uitschakelen wordt vaak door elkaar gehaald en gebruikt met iemand neutraliseren.

Wij willen niemand aansporen tot geweld, maar het is mogelijk dat er een situatie ontstaat waarin je jezelf preventief moet beschermen tegen een belager of agressor door middel van geweld. Wij bedoelen hier het verhinderen van een belager of agressor, een persoon tijdelijk stilleggen of hetgeen wat deze personen je aandoet, tijdelijk ongedaan maken.

Dus zul je uitschakeltechnieken moeten toepassen om jezelf te redden. Pas uitschakel-methoden alleen toe als je daar een goede reden voor hebt.

Wat wordt bedoeld met iemand neutraliseren? Wat mag ik doen om mezelf te verdedigen? Wat zijn effectieve raakpunten voor zelfverdediging? Wat is proportioneel geweld? Wat is buitenproportioneel geweld? Schuilt er in iedere persoon een potentiële moordenaar? Wanneer er sprake van noodweerexces? Wat kun je met een stopgesprek? Wat is een gelegenheidswapen? Ik voel me onveilig. En nu? Hoe leer ik omgaan met emotie, agressie en geweld?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar