Hoe leer ik omgaan met emotie, agressie en geweld?

Hoe leer ik omgaan met emotie, agressie en geweld?

1 april 2024 0

Vrijwel iedereen heeft tijdens zijn of haar werk of in in zijn of haar privéleven weleens te maken gehad met hoog oplopende emoties, agressie of geweld. Het is alles bij elkaar een complex en veelzijdig fenomeen dat zich op vele manieren kan manifesteren. Dit komt in vele soorten en maten voor en kan voor de ontvanger onder andere resulteren in gevoelens van angst of stress klachten veroorzaken.

De draagvlak hiervan voor de gever komt voort uit intense emoties en gevoelens en kan leiden tot zowel verbale als fysieke geweld. Dit kan dan voor de ontvanger uiteindelijk leiden tot handelingsverlegenheid, werk-of privé gerelateerde conflicten en bijvoorbeeld ook ziekteverzuim. De meeste resultaten binnen emotieregulatie worden behaald wanneer eder individu zich bewust is van zijn of haar eigen handelen.

We ervaren steeds meer agressie. Krijgen wij met ons allen een steeds maar korter wordend lontje of hebben we steeds meer eisen? Of gunnen we elkaar niks meer? Kunnen we minder van elkaar hebben? Waarschijnlijk is het een combinatie van dit alles. Feit is: we hebben er mee te dealen. Denk bijvoorbeeld aan agressie tegen zorgmedewerkers. Of klanten die grensoverschrijdend gedrag vertonen als ze verhaal komen halen.

Wat betekent verhuftering? Wat is een coach? Hoe train ik mijn mentale weerbaarheid? Wat is een weerbaarheidstrainer? Leer je op een weerbaarheidstraining een ander in elkaar te timmeren? Wat doet een conflictcoach? Wat is een straatcoach? Wat is een agressiecoach? Is agressie ook communicatie? Is een agressietrainer hetzelfde als een agressiecoach? Ik voel me onveilig. En nu? Schuilt er in iedere persoon een potentiële moordenaar? Wat doe je als je wordt bedreigd? Is geweld tegen hulpverleners nog altijd een probleem? Hoe blijf ik veilig als ik fysiek niet in staat ben om mezelf te beschermen? Wat is mental coaching? Wat is frustratieagressie? Wat wordt bedoeld met de uitspraak even dimmen? Waarom helpt het niet om tegen iemand te zeggen ‘doe eens rustig!’? Wat is agressiehantering? Wat verstaan we onder grensoverschrijdend gedrag? Wat is valse sympathie? Waarom schamen we ons om te huilen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar