Wat wordt bedoeld met de uitspraak even dimmen?

Wat wordt bedoeld met de uitspraak even dimmen?

24 april 2024 0

“Hey, even dimmen!” hebben we allemaal wel eens gehoord of gebruikt in respons tot iemand met een kort lontje of iemand die eindeloos blijft doordrammen. Of “Ik zou even dimmen als ik jou was anders…” als reactie bij iemand die zijn of haar zelfcontrole en zelfbeheersing lijkt te verliezen. Effe dimmen hoor je vooral in gebiedende wijs:

  • Kalmpjes aan doen;
  • Zich rustig houden;
  • Een toontje lager zingen.

Wat is een dimmer eigenlijk? Een dimmer is een schuif- of draaischakelaar, waarmee je de lichtsterkte van een lamp kunt variëren. Zo kun je het licht varieren in de avond voor een bepaalde gelegenheid. Hiermee maak je jouw lampen multifunctioneel inzetbaar. Er zijn verschillende typen dimmer verkrijgbaar. Dimmen heeft alles te maken met hoeveelheden stroom en op welke manier dit geleverd wordt.

Wat is deëscaleren? Waarom helpt het niet om tegen iemand te zeggen ‘doe eens rustig!’? Wat betekent verhuftering? Wat doet een conflictcoach? Wat moet je niet zeggen tegen iemand die boos is? Wat doet verbaal geweld? Wat betekent een kort lontje hebben? Wat kun je met een stopgesprek? Hoe uit jij je woede? Hoe leer ik omgaan met emotie, agressie en geweld? Wat betekent code groen, oranje en rood in agressie? Wat is de stoplichtmethode? Wat betekent naar elkaar wijzen? Wat is een Zen momentje? Kan ik agressie in veel gevallen voorkomen met de juiste omgang en houding? Wat is een ruziemodel?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar