Wat betekent verhuftering?

Wat betekent verhuftering?

8 maart 2022 0

Verhuftering, verharding en verruwing van de samenleving, je hoort het steeds vaker. Een maatschappelijke ontwikkeling waarbij asociaal en hufterig gedrag steeds gewoner wordt. Toenemend ongepolijst gedrag. De zogenaamde verhuftering van deze samenleving en geen respect meer voor je medemens. Geen beleefdheidsvormen en goede omgangsnormen meer gebruiken en het hufteriger worden.

Het grote nadeel is dat agressie, korte lontjes, hufterigheid of intimidatie niet mogen lonen. Maar kijk maar in nieuws van everyday life… dat doet het wel. Sociale media hebben het makkelijk gemaakt om anoniem en dus zonder imagoschade anderen met haat en intimidatie het leven zuur te maken.

Is verhaal halen met persoonlijke knokploeg een wijs besluit? Wat is straatterreur? Wat betekent een kort lontje hebben? Wat is een geweldsuitbarsting? Wat moet je vooral niet doen tijdens een straatgevecht? Wat is zero tolerance? Wat is een dreigcultuur? Hoe komt het dat de verharding in onze samenleving toeneemt? Wat is straatagressie? Wat is straatintimidatie? Wat is straatgeweld? Neemt het geweld toe op straat? Boosheid, wat is dat? Dreigen hooligans beter te worden met vechten dan politie? Wat is Politiegeweld? Wat zegt de ethiek over zelfverdediging? Wat is een doodsbedreiging? Wat doet stress met goed fatsoen?