Wat betekent verhuftering?

Wat betekent verhuftering?

8 maart 2022 0

Verhuftering, huftergedrag, hufterig gedrag, verharding en verruwing van de samenleving, je hoort het steeds vaker. De maatschappij is ongeduldig geworden met alle zichtbare en merkbare gevolgen van dien. Een maatschappelijke ontwikkeling waarbij asociaal en hufterig gedrag steeds gewoner wordt. Toenemend ongepolijst gedrag. De zogenaamde verhuftering van deze samenleving en geen respect meer voor je medemens. Geen beleefdheidsvormen en goede omgangsnormen meer gebruiken en het hufteriger worden.

Het grote nadeel is dat agressie, korte lontjes, hufterigheid of intimidatie niet mogen lonen. Maar kijk maar in nieuws van everyday life… dat doet het wel. Hufterig gedrag naar de medemens, medewerkers van ambulance, brandweer, eerste hulp, apotheek, politie, boa’s en noem maar op. Sociale media hebben het makkelijk gemaakt om anoniem en dus zonder imagoschade anderen met haat en intimidatie het leven zuur te maken. Het lijkt niet op te houden en daar moet je je vooral mentaal, maar ook waar nodig fysiek tegen wapenen. Maar vooral niet te vergeten het hufterig gedrag van verschillende politici niet te vergeten.

Is verhaal halen met persoonlijke knokploeg een wijs besluit? Wat is valse sympathie? Wat is leading by example? Wat is straatterreur? Wat betekent een kort lontje hebben? Wat is een geweldsuitbarsting? Wat moet je vooral niet doen tijdens een straatgevecht? Wat is zero tolerance? Wat is een dreigcultuur? Hoe komt het dat de verharding in onze samenleving toeneemt? Wat is straatagressie? Wat is straatintimidatie? Wat is straatgeweld? Neemt het geweld toe op straat? Boosheid, wat is dat? Dreigen hooligans beter te worden met vechten dan politie? Wat is Politiegeweld? Wat zegt de ethiek over zelfverdediging? Wat is een doodsbedreiging? Wat doet stress met goed fatsoen? Ik word online gepest door een anoniem account: wat kun je eraan doen? Wat is assertief communiceren? Wat doet een conflictcoach? Waarom helpt het niet om tegen iemand te zeggen ‘doe eens rustig!’?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar