Wat betekent de uitdrukking ‘assistentie collega!’?

Wat betekent de uitdrukking ‘assistentie collega!’?

6 april 2023 0

‘Assistentie collega!’ Een uitdrukking die elke politieman en vrouw kent. De uitdrukking ‘assistentie collega!’ wordt gebruikt wanneer een collega in nood is.

De druk op de politie is enorm groot. Maatschappelijke ontwikkelingen zoals vergrijzing, digitalisering, individualisering en polarisering liggen hieraan ten grondslag. Ook de gevolgen van Corona, een afname van ontzag voor gezag en de vele bedreigingen maken het werk er niet makkelijker op.

‘Assistentie collega!’ is daarmee actueler en relevanter dan ooit.

Wat is actie-intelligentie? Wat betekent geweldsbevoegdheid? Wat betekent opschalen? Wat is een IBT training? Mag de Politie mag geweld gebruiken? Wat is deëscaleren? Wat is geweldbeheersing? Wat is directief handelen? Wat doet stress met goed fatsoen? Kan machtsvertoon agressie uitlokken? Wat is accelerated response? Wat is de Blitzkrieg tactiek? Wat is een overlevingsreactie? Is er verschil tussen reactie en reflex? Wat is reactiesnelheid? Wat is counter conditioning? Wat is (CSR) Combat Stress Reaction? Wat is een adrenaline rush? Wat is primair gedrag? Wat zijn Military Martial Arts? Wat is praktische zelfverdediging? Wat is reality based self defense training?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar