Wat zijn Military Martial Arts?

Wat zijn Military Martial Arts?

5 augustus 2021 0

Militaire vechtsportsystemen zijn gevechtsstijlen ontwikkeld voor gevechten. Er zijn verschillende vormen van vechtsporten die vaak worden gebruikt in militaire training. Veel (buitenlandse) eenheden of zelfs de hele krijgsmacht krijgen les in een vechtsport/verdedigingssport. Ze richten zich op gebieden als zelfverdediging, grappling en wapentraining. Het is geen vechtsport, aangezien het geen wedstrijd elementen heeft en alles toegestaan om jezelf te verdedigen.

Veel van deze gespecialiseerde vechtsportprogramma’s zijn ontwikkeld door landen met grote strijdkrachten zoals de Israëlische Special Forces en Veiligheidsdiensten, US Marine Corps, Navy SEALs, FBI, SWAT, Franse Speciale Forces), Russische Special Forces en Politie Korea. De meeste strijdkrachten leren een vorm van ongewapend vechten.

Het is vaak een soort gemengde vechtsport waarbij militair personeel een combinatie van vechtsporttechnieken kan leren, zoals Taekwondo-trappen, Muay Thai-elleboogaanvallen, Braziliaans Jiu Jitsu-grapptechnieken, ongewapende zelfverdedigingstechnieken voor gebruik tegen tegenstanders die gewapend zijn met wapens. Een lijst van Military Martial Arts Stijlen: Bakom, Combat Sambo, Defendu, Jukendo, KAPAP, Krav Maga, QPO-Boxing, Defendokai, LINE, Lerdrit, Marine Corps Martial Arts Program (MCMAP), Sanshou, Special Air Service (SAS), Special Combat Aggressive Reactionary System (SCARS), Systema, Sanda, Tarung Derajat, Kun Tao, Teukgong Moosool, Unifight en US Army Combatives Program.

Denk maar eens in, je bent iemand van de politie of een militair. Een bokser zal in de ring lekker losjes en fit op zijn of haar voetjes rond springen en bouncen. Dat heb je vast wel een keer gezien. Lekker flexibel, lekker fit, snel en helemaal klaar om te stoten of stoten te ontvangen. Als jij een politie of een legerpak aan hebt of een kogelwerend of steekvrij vest met een wapenriem, dan wil je dit vooral NIET doen, want dan ben je na korte tijd uitgeput en moe omdat je een zware gear aan hebt. Dan blijft er nog maar weinig energie over voor een close hand-to-hand combat. Dus wil je zo effectief mogelijk vechten en jezelf verdedigen.

Wat is King of the Ring? Wat is CQC? Wat is hand-to-hand combat training? Wat is CCT? Wat is ECQ of ECQC? Wat is hand-to-hand combat training? Welke vechtsporten zijn er? Wat is LINE? Wat is milling? Wat is het verschil tussen milling en boksen? Wat is Combat Sambo? Wat is Street MMA? Wat is CCT? Wat is reality based self defense training? Wat is Defence Lab? Wat is het verschi tussen Defendu, Defendo en Combato? Wat is Defendokai? Wat is Spetsnaz? Wat is Dirty Boxing?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar