Wat is Dirty Boxing?

Wat is Dirty Boxing?

9 november 2021 0

Dirty Boxing is ook wel bekend als Filipino Boxing of Suntukan of Panantukan. Dit is een verwoestende vorm van man-tegen-man-gevechten uit de Filipijnen. Dirty Boxing maakt deel uit van de Filippijnse vechtsporten (Kali & Escrima) en gebruikt bijna elk deel van de anatomie als een menselijk wapen. Vergelijkbaar met Thai Boxing, maar met absoluut geen regels, maakt Filipino Boxing hetzelfde gebruik van ellebogen, knieën en stoten, maar met iets minder nadruk op schoppen. Omdat het gebaseerd is op mesgevechten, worden de trappen meestal op de lage lijn uitgevoerd. In tegenstelling tot Thai Boxing gebruikt Filipino Boxing echter veel andere tools die illegaal zijn in Muay Thai of onmogelijk te gebruiken zijn met bokshandschoenen aan.

Enkele favoriete gereedschappen zijn onder meer kopstoten, vingerprikken, klauwen, handpalmen, klappen, onderarmslagen, hamervuisten, knokkelvuisten, rugvuisten, duimgutsen, vishaken, schouderstoten, zwaaien, stoten, clinchen, alle soorten ellebogen en knieën en low kicks in combinatie met mainstream boksstoten. Deze instrumenten worden offensief en als tegenaanval ingezet. Maar het is niet alleen het gebruik van deze onorthodoxe tools die Dirty Boxing uniek maakt. Het is de manier waarop deze technieken zijn geïntegreerd in een klassieke boksstructuur die ze zo functioneel maakt. Dirty Boxing transformeert elke op boksen gebaseerde krijgskunst zoals Boxing, Muay Thai, Kickboxing, MMA, Savate, Jeet Kune Do of Krav Maga in een MUTANT ANIMAL OF MASS DESTRUCTION voor echte gevechten en zelfverdediging.

Wat betekent last man standing? Is bare knuckle boxing legaal? Wat is milling? Wat is Shaolin Boxing? Wat is QPO-Boxing? Wat is bare knuckle boxing? Wat is schaduwboksen met gewichten? Wat is 52 blocks fighting style? Welke vechtsporten zijn er?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar