Wat is QPO-Boxing?

Wat is QPO-Boxing?

30 september 2021 0

Trainen met een ‘mariniers karakter’; daar waar een vechtsporter stopt door regels, gaat de QPO Boxer door. QPO boxing 1665 (All BodyWeapon Fighting System) is een nieuw vechtsportsysteem waarbij je maximaal gebruik leert maken van je lichaamswapens. Het accent ligt op de boks- en overige slag- en stoottechnieken. Alle raakvlakken van de tegenstander als effectief trefvlak (kruis- keel- ogen) zijn hierbij toegestaan. In dit systeem zijn verschillende technieken uit diverse werelddelen opgenomen, zoals Europa, Azië, Israël, Cuba, Nederland (Defendokai)etc.

QPO staat voor Qua Patet Orbis en betekent ‘zo wijdt de wereld strekt’, het is tevens de lijfspreuk van het Korps Mariniers. Het getal 1665 bevestigt dit nog eens. In de training heerst ook een mariniers cultuur; waarbij getraind wordt met verbondenheid, kracht en toewijding voor dit systeem. De QPO Boxer is in staat om te acteren in een (kick) bokswedstrijd, in een één tegen één straatgevecht maar ook in een complexere situatie waarbij het gaat om het gevecht tegen meerdere tegenstanders.

Wat is milling? Wat is bare knuckle boxing? Wat is Shaolin Boxing? Wat is Dirty Boxing? Wat is schaduwboksen met gewichten? Wat is 52 blocks fighting style? Welke vechtsporten zijn er? Vechtsporten en vechtkunst hetzelfde? Wat is Shaolin Boxing? Wat betekent last man standing? Wat is het verschil tussen milling en boksen?

Ga hier direct naar ons YouTube-kanaal
This is default text for notification bar