Wat is CCT?

Wat is CCT?

26 november 2022 0

CCT staat voor Close Combat Techniques of Tactics. Deze CCT trainingen bestaan uit een technisch gedeelte en een conditioneel gedeelte. Je leert op een simpele en natuurlijke manier jezelf te verdedigen tegen verschillende aanvallen, dit kan zijn tegen wapens zoals mes, stok en vuurwapens maar ook bijvoorbeeld meerdere aanvallers. Tenzij een aanvaller of overvaller je met een pistool bedreigt, zullen de meeste gevallen waarin zelfverdediging noodzakelijk is, van dichtbij en persoonlijk zijn. Het leren van close-combat moves is essentieel om jezelf te beschermen in deze gevaarlijke situaties. Het kan je helpen jezelf snel te verdedigen als je van dichtbij bent.

Militairen oefenen regelmatig close combat-training uit, zodat ze zichzelf kunnen beschermen in een scenario van man-tegen-man-gevechten. Van elleboogaanvallen en stoten tot knieaanvallen en zelfs grijp(kracht)technieken, die hen vaak in staat stellen zich te verdedigen tegen grotere, sterkere tegenstanders. Als je ooit van dichtbij in een gewelddadige fysieke confrontatie terechtkomt, kan het helpen om je portemonnee of mogelijk je leven te redden als je weet hoe je in close combat moet vechten.

“Close combat self-defense vraagt om dirty fighting”.

Terwijl je manieren leert om jezelf van dichtbij te verdedigen, zul je snel merken welke soorten aanvallen en aanvallen effectiever zijn dan andere. Het oefenen van gevechten van dichtbij zal wijzen op openingen in de verdediging van je tegenstander en op manieren waarop je deze kunt uitbuiten. Het belangrijkste bij zelfverdediging is het gebruik van de meest effectieve close combat-technieken waarmee je een aanvaller kunt uitschakelen en zo snel mogelijk kunt ontsnappen. Deze vaardigheden zijn belangrijk voor zelfverdediging en kunnen op een dag zelfs je leven redden.

Wat is King of the Ring? Wat betekent last man standing? Wat is CQC? Wat zijn Military Martial Arts? Wat is hand-to-hand combat training? Welke vechtsporten zijn er? Wat is LINE? Wat is Combat Sambo? Wat is Street MMA? Wat is ECQ of ECQC? Wat is reality based self defense training? Wat is Defence Lab? Wat is het verschi tussen Defendu, Defendo en Combato? Wat is milling? Wat is het verschil tussen milling en boksen?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar