Zijn angst en dreiging hetzelfde?

Zijn angst en dreiging hetzelfde?

26 november 2022 0

Angst is wat anders dan dreiging. Een veel gemaakte denkfout is dat een stressreactie hetzelfde is als angst. Angst is de betekenis die we geven aan een stressreactie. Als je bijvoorbeeld een stressreactie krijgt, doordat je lichaam op (extreme) hoogte staat op een instabiele undergrond, is het niet wenselijk om daar allerlei dramatische gedachten aan te koppelen, waar je vervolgens bang wordt. Vergeet ook niet, dat niets heeft een betekenis heeft dan de betekenis die je er zelf aan geeft.

Neem deze mindset mee: “Make your vision so clear, that your fears become irrelevant” en “Thinking will not overcome fear, but action will“.

Dan komt er een keuzemoment met wat je gaat doen. Ga ik vluchten van deze reactie of ga je daar dwars doorheen. Een oplossing kan zijn om helder te focussen op wat je daadwerkelijk moet gaan doen en je niet laten leiden door je emoties. Zonder daadwerkelijke focus gaan je angsten je vreselijk belemmeren om je doelen te bereiken. Wat is primair gedrag? Wat is stress? Kan het stoïcisme helpen voor een ultieme mindset? Gaan mannen en vrouwen anders om met stress? Wat is (CSR) Combat Stress Reaction? Wat is coping? Wat te doen bij een paniekaanval? Waar komt de angst vandaan? Hoe word je het negatieve stemmetje in je hoofd de baas?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar