Hoe word je het negatieve stemmetje in je hoofd de baas?

Hoe word je het negatieve stemmetje in je hoofd de baas?

20 november 2022 0

Negatieve gedachten, maar ook faalangst en kunnen je geluk serieus in de weg staan. Maak eens kennis met het kritische stemmetje in je hoofd. Wat? Jawel, dat kritische stemmetje in je hoofd. Het stemmetje in je hoofd die zegt dat je iets niet kan of dat je nog niet goed genoeg bent. Of dat anderen toch beter zijn. Ga vooral op expeditie in je eigen hoofd naar deze innerlijke criticus. Enkele tips voor je!

  1. Bereid je goed voor
  2. Focus op je successen
  3. Ga voor de uitdaging
  4. Beter en beter
  5. Relativeer
  6. Laat het los
  7. Ontspan je
  8. Wees vriendelijk voor jezelf

Iedereen heeft zo’n kritische stem die bepaalt hoe je je leven moet leven, wat je gelooft over jezelf, hoe je jezelf ziet, hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. De gedachten die er door je heen gaan met een positieve intentie om je te behoeden voor het ergste dat kan gebeuren, weerhouden je er ook vaak van om dat te doen wat je wilt doen of moet doen om je doel te behalen.

“Laat wat je niet kunt, niet in de weg staan ​​van wat je wel kunt” | “Don’t let what you can’t do, interfere with what you can do”.

Begrijpen waar je innerlijke criticus vandaan komt, luisteren naar wat deze te zeggen heeft en weten waarom deze dit zegt maakt het allemaal minder verlammend. Positief tegen jezelf spreken en je innerlijk criticus ombuigen naar een motiverende spreker is mogelijk! Als je dat vaak genoeg tegen jezelf zegt, dan ga je het geloven.

Hou dit altijd in gedachten: Jij bent degene die bepaald waar je aandacht aan geeft, dus kies vaker voor positief!

Wat is een interne criticus? Is het normaal om in jezelf te praten? Waarom moet je jezelf niet via andermans ogen beoordelen? Waarom is zelfregie belangrijk? Wat is door de pijn heen gaan? Welke nadelen heeft zelfmedelijden? Wat betekent face your demons? Wat helpt mij om mijn gedachten los te laten? Wat is een adaptieve mindset? Wat betekent verman jezelf? Wat betekent herpakken? Hoe ontstaat pijn? Is hardheid belangrijk? Wat is de relatie tussen angst, spanning en pijn? Wat betekent strijdbaar zijn? Wat is faalangst? Kan het stoïcisme helpen voor een ultieme mindset? Wat is iron mind conditioning?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar