Wat is door de pijn heen gaan?

Wat is door de pijn heen gaan?

3 februari 2022 0

Het is onvermijdelijk. We ervaren allemaal gevoelens van pijn. Het klinkt cliché en is voor velen een te korte uitleg: ga door de pijn heen. Sterker nog, vasthouden aan onze pijn is een persoonlijke keuze. Dus zit er maar één ding op: doorbijten, niet opgeven en knokken tot het einde. Want uiteindelijk zijn het niet je lichaam die je eindtijd of doel bepalen, maar is het je eigen wil. Is deze van ijzer of een zachter materiaal? Laat je inspireren door de volgende inzichten. Klik erop om Dutch Unlimited Martial Arts in actie te zien, hoe wij door pijn heen gaan en neem het mee in je toekomstige trainingen en je leven.

Iron mind conditioning. Zowel pijn als lijden maakt deel uit van het leven. En toch is het de beste manier om ervoor te zorgen dat de emotionele lading van deze pijn niet vast blijft zitten in je lichaam of onderbewustzijn. Pijn kunnen toelaten en volledig te ervaren in al zijn hoedanigheid is misschien wel de bitterste pil die we allemaal van tijd tot tijd moeten slikken, maar het is wel een pil die op den duur ervoor kan zorgen dat je ‘beter’ wordt. Hierbij hebben de hersenen ook tijd nodig om te begrijpen wat er gebeurd is.

De pijn wordt in je geheugenbibliotheek van je hersenen opgeslagen samen met de emoties die geassocieerd worden met dat specifieke pijnmoment. Maar wat levert het voelen van pijn je dan op? Door alle gevoelens en emoties er te laten zijn, laat je beetje bij beetje de pijn los en kan er iets nieuws geboren worden. Maar ook zijn de innerlijke criticus en oude pijn ook onlosmakelijk met elkaar verbonden en kunnen je levensgeluk behoorlijk in de weg staan.

Als je denkt dat je niet verder meer kunt, kan je dan ook echt niet meer verder? Hoe maak je een kampioen? Hoe komt endorfine vrij? Wat betekent alles geven? Wat is een adaptieve mindset? Wat betekent AMRAP? Wat betekent verman jezelf? Wat betekent herpakken? Hoe ontstaat pijn? Is hardheid belangrijk? Wat is Iron Body Conditioning? Wat is marsen? Wat is beasting? Wat is gevechtsbereidheid? Wat is een load carry training? Wat is face your fear twice training? Wat is de relatie tussen angst, spanning en pijn? Wat betekent strijdbaar zijn? Wat is bare knuckle boxing? Wat is conditionering? Wat zijn inzettrainingen? Wat is straftraining? Welke nadelen heeft zelfmedelijden? Kan het stoïcisme helpen voor een ultieme mindset? Wat betekent door zure appel heen bijten?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar