Wat is face your fear twice training?

Wat is face your fear twice training?

11 januari 2022 0

Angst maakt het lichaam klaar om te vechten, te vluchten of te bevriezen in situaties waar er echt gevaar dreigt. Toch kunnen dit soort angstgevoelens je ook bespringen wanneer er helemaal geen levensbedreigende situatie is. Denk maar eens aan dit inzicht: “Gevaar is heel reëel, maar angst is een keuze. Angst bestaat nergens behalve in je gedachten“. We hebben allemaal wel bepaalde angsten die ons gedrag kunnen bepalen en ervoor kunnen zorgen dat we belemmerd worden in onze ontwikkeling.

Vaak zorgen angsten ervoor dat we bepaalde situaties zelfs helemaal vermijden. Dit is een natuurlijke reactie, maar zorgt alleen op de korte termijn voor een oplossing, aangezien het bijna onvermijdelijk is dat hetgeen waar we bang voor zijn terug zal komen in ons leven. Face your fear twice training is gericht op om van je comfortzone naar je challenge zone gaan. Je gaat een rijker leven tegemoet als we onze angsten omarmen en er gebruik van maken. Laat je inspireren door dit inzicht: “Angsten zijn niets meer dan een gemoedstoestand“.

De enige die je uit de beperkingen van angst kan halen, ben jijzelf. Niemand kan je dwingen, niemand ander kan het voor je doen. Neem dit inzicht met je mee: “De angsten die we niet onder ogen zien, worden onze grenzen“. Je zou jezelf de volgende vraag kunnen stellen. Wat maakt je banger? Je door je angsten te laten leiden. Of dat je nooit het risico hebt genomen of nooit dapper genoeg bent geweest om je angsten te overwinnen en te zien wat er aan de andere kant is. Neem ook dit inzicht met je mee: “Zodra je geen angsten meer hebt, wordt het leven grenzeloos“.

“Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest.”

Stap over hetgeen heen waar je bang voor bent. Als je je angsten onder ogen wilt zien, moet je openstaan voor verandering. Je moet veranderen, een andere weg is er niet.

Bekijk hier onze pagina martial arts challenges.

Wat betekent face your demons? Wat is primair gedrag? Wat is veranderingsbereidheid? Wat is de relatie tussen angst, spanning en pijn? Kun je werken aan je zelfvertrouwen door een weerbaarheidstraining? Wat is reflex? Wat is zelfredzaamheid? Wat wordt bedoeld met zelfbehoud?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar