Wanneer heb je last van je ego?

Wanneer heb je last van je ego?

3 februari 2022 0

Het ego is het (onbewuste) beeld wie wij denken te moeten zijn. Als je leert op een andere manier met je ego om te gaan, ga je je prettiger voelen, je zit beter in je vel. De volgende (hopelijk herkenbare) punten zorgen dat je last hebt van je ego.

  • Het verlangen dat het altijd maar om jou en jouw zaken moet gaan
  • Het verlangen om altijd te willen winnen & prestaties
  • Het verlangen om altijd gelijk te willen hebben
  • Het verlangen om steeds meer te willen bezitten
  • Het gevoel dat je beter bent dan een ander
  • Het gevoel dat je reputatie er toe doet
  • Het gevoel als er succes geboekt is, dat jij de absolute succesfactor bent en als er gefaald is, ligt het negatieve resultaat altijd aan een ander
  • Het gevoel dat je last hebt van kritiek van bazen, collega’s, vrienden of familie en je gekrenkt voelen betekend dat je ego net ff iets te groot is.

Ons ego wil graag belangrijk gevonden worden. Door ons bewustzijn te gebruiken, kunnen wij leren om ons minder te laten leiden door ons ego en meer door ons bewustzijn. Het waarnemen van je eigen gedrag en reacties zal je verder helpen. Check ook of de feedback die je krijgt overeenstemt met je eigen zelfbeeld. Maar ook anderen een podium geven, dat scheelt ook. Confronteer ook jezelf met je eigen angsten door vertrouwen te hebben in je ware zelf. Het feit dat je je wilt blijven ontwikkelen en deze onhebbelijkheid onder de knie wilt krijgen is al een goed punt. Dat gaat nu eenmaal met vallen en opstaan. That’s life!

Wat is ego? Hoe laat ik mijn ego los? Is er verschil tussen assertiviteit en ego? Is er een verschil tussen een gezond en ongezond ego? Is er verschil tussen egoisme en ego? Is er verschil tussen zelfrespect en ego? Is er verschil tussen zelfvertrouwen en ego? Hoe herken je een groot ego? Wat vertelt lichaamstaal? Wat is bluffen? Wat is valse sympathie?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar