Hoe herken je een groot ego?

Hoe herken je een groot ego?

29 januari 2022 0

Je kent vast wel iemand in je omgeving die altijd het hoogste woord heeft, zijn of haar zaak loopt altijd als een dolle, ze kunnen het werk niet meer aan en steekt dat niet onder stoelen of banken. Diegene heeft een uitgesproken mening over van alles en nog wat, is altijd druk en is super trots op dat hij of zij assertief is. Ze laten ook heel graag weten over bepaalde reacties die ze bij van alles en iedereen hebben neer gelegd om te laten zien en horen dat ze het ‘mannetje’ zijn in een bepaalde situatie. Dit noemen we doorgaans een groot ego.

Iemand met een groot ego is geneigd te denken dat hij of zij het allemaal weet. “Hij of zij heeft zo’n groot ego!” hoor je wel eens zeggen als iemand flink wat zelfvertrouwen heeft. Ook hoor je vast wel eens omschrijvingen als : “Het zijn personen die zich hullen in materieel zoals dikke auto’s, peperdure kleding en wonen in kasten van huizen. Figuren die graag in de belangstelling staan of die op een opzichtige manier om aandacht schreeuwen…”. Je ego wil constant nieuwe dingen vergaren. Het wil zich constant opvullen met nieuwe giga-dingen. Je ego creëert in de dingen die het wil maar nog niet heeft, constant verwachtingen. Het gebruikt jouw gedachten om prachtige verwachtingen en verhaaltjes daarover te maken en ziet het dan helemaal in de toekomst.

Een ego hebben we niet alleen zelf, maar alle mensen rondom ons evenzeer. Wie dat niet inziet, krijgt vroeg of laat problemen in sociale relaties. Het ego woont in ons onderbewustzijn. Zo lijkt ons ego doorgaans iets negatiefs te zijn, maar feitelijk kunnen we niet zonder. Het is de totaalsom van al jouw gedachten en overtuigingen. Bij de één scoort een persoon met een groot ego hoge ogen, de ander vind deze persoon een blaaskaak maar alles wat je daar van vindt zegt iets over jou, niet over de persoon in kwestie. We leven ook in een tijd dat we overal iets van moeten vinden.

Wat is ego? Wat betekent jezelf overschatten? Hoe laat ik mijn ego los? Waarom zitten miljarden mensen op sociale media? Wanneer heb je last van je ego? Wat vertelt lichaamstaal? Wat is bluffen? Wat is valse sympathie?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar