Wat is quitter-gedrag?

Wat is quitter-gedrag?

8 mei 2023 0

Wat voor gewoonte je ook achter je wil laten, feit is dat we een keuze moeten maken. Bekende onderwerpen zijn natuurlijk, wordt het wel sporten of niet sporten? Wordt het wel of niet afvallen? Wordt het niet roken of wel roken? Dat we een keuze moeten maken, vormt de basis van alle ellende die we moeten doormaken om een gewoonte te doorbreken.

Waarom zetten we niet door, geven we op of falen we?

  • We leven in een wereld waarin alles NU moet gebeuren, we steeds ongeduldiger zijn en mede daardoor gefrustreerder.
  • De meesten doen maar wat en denken niet na over wat zij precies willen met hun leven en zijn daarmee een ongeleid projectiel. Zij zijn niet bezig met hoe, waarom, waarmee, wanneer of waarvoor.
  • Veel personen overschatten wat ze kunnen bereiken in 1 jaar en onderschatten we zij kunnen bereiken in 3 jaar.
  • Lang of te lang blijven hangen in de tegenslag in plaats het van je afschudden, of ervan leren en vooruit gaan.

Soms betekent doorzetten “het roer om gooien”. Doorzetten geeft zelfvertrouwen en voldoening. Als je beseft dat de keuzes die je vandaag maakt, gevolgen hebben voor de lange termijn, dan verdien je op de lange termijn de resultaten die je vandaag wenst te behalen. Zorg ervoor dat de gewoontes die je creëert gebaseerd zijn op realisme en haalbaarheid. Dat je vooruit blijft gaan en leert van de ervaringen die je op doet.

Wat is trainen op karakter? Wat is iron mind conditioning? Waarom werkt doelen stellen niet? Wat zijn de voordelen van tegenslag? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Wat betekent het koppie laten hangen? Wat is door de pijn heen gaan? Kan het stoïcisme helpen voor een ultieme mindset? Wat is omdenken? Hoe word je het negatieve stemmetje in je hoofd de baas? Wat betekent samen afzien? Wat is orde, tucht en discipline? Als je denkt dat je niet verder meer kunt, kan je dan ook echt niet meer verder?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar