Wat is voorwaartse actie?

Wat is voorwaartse actie?

17 december 2023 0

Voorwaartse actie(s) naar je doel is de snelste en meest effectieve weg om dit te realiseren. Maar we weten allen dat je realistische en haalbare doel door meerdere triggers kan worden gehinderd.

  • Je bent niet meer gemotiveerd.
  • Je bent meer aan het filosoferen dan aan het doorpakken, waardoor je gaat ‘diep-zee-denken’.
  • Weerstand= energie.
  • Al die verloren energie kost vervolgens weer een heleboel tijd.
  • Bij de pakken gaan neerzitten
  • Blijven hangen in een modus van luiheid.
  • Je wilt iets zijn, maar niet worden.

Al deze krachten kun je beter gaan gebruiken door dit om te zetten in voorwaartse actie(s) naar je doel. Hou er rekening mee dat motivatie niet meer en niets minder is dan een gevoel. Het is een verlangen om iets te doen.

Ga vooral niet wachten of vluchten tot je ‘zin’ hebt om iets te doen! Je hoeft niet altijd plezier te hebben in het uitvoeren van een taak. Je leeft in een sociaal media tijdperk die je altijd maar gemotiveerd moet zijn en altijd maar positief moet denken, je altijd maar dingen moet doen die je leuk vind of gelukkig maken. Altijd maar beter, hoger, harder en meer.

Je hoeft niet de gehele dag gelukkig te zijn, alsmaar te zijn wie je bent, te genieten van je giga-leuke,-motiverende,-inspirende en happiness gezonde lifestyle, je hoeft niet perse alles maar 100 procent leuk te vinden en alleen maar dingen doen die je leuk vindt en gelukkig maken. Je kunt ook simpelweg een (hoog) doel bereiken zonder dat je gemotiveerd bent of positief aan het denken bent.

Als ik puur voor mezelf spreek. Als ik had moeten wachten totdat ik ergens gemotiveerd voor was, vooral positief moest gaan denken, dingen doen die je gelukkig maken of zou moeten genieten om mijn doelen te willen behalen… dan was daar vooral héél weinig van terecht gekomen.

“Falling down is a part of life. Getting back up is living“.

“Even if it’s difficult, keep moving forward. It’s the way to live life.” en laat je vooral niet strikken in de hypes, mantra’s en modetrends van het ‘tegenwoordige krampachtige overal gelukkig mee te moeten zijn’. Zet energie van weerstand om in simpele voorwaartse acties naar je doel, niet meer en niet minder.

We willen allemaal gelukkig zijn, maar waarom? Als je denkt dat je niet verder meer kunt, kan je dan ook echt niet meer verder? Wat is quitter-gedrag? Hoe word je het negatieve stemmetje in je hoofd de baas? Wat is orde, tucht en discipline? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Extrinsieke motivatie: wat is dat? Verschil tussen extrinsieke motivatie en intrinsieke motivatie? Kun je intrinsieke motivatie trainen? Waarom moet je jezelf niet via andermans ogen beoordelen? Waarom sta ik altijd moe op? Wat betekent door zure appel heen bijten? Hoe lang moet ik trainen om mijn doel te bereiken? Wat is een adaptieve mindset? Wat is veranderingsbereidheid? Is gedrag ook af te leren? Wat is gevechtsbereidheid? Kun je gevechtsbereidheid trainen? Wat is (CSR) Combat Stress Reaction?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar