Wat is een adaptieve mindset?

Wat is een adaptieve mindset?

12 oktober 2022 0

Onze mindset is van grote invloed op onze doelen. De andere kant hiervan is ‘weerstand’ en in je comfortzone blijven hangen. Dit betekent een lage veranderbereidheid en dat er tegenstand is voor de verandering. Soms is deze weerstand diep verborgen. Het actief trainen van onze om nieuwe perspectieven en mogelijkheden te vinden. Het creëren van mentale ruimte voor goede ideeën en het omarmen van chaos en verandering.

Een adaptieve mentaliteit hebben betekent dat je positief reageert op uitdagingen en ze ziet als kansen voor groei en innovatie in plaats van obstakels. Personen met een flexibele mindset leren voortdurend en hebben bewezen veerkrachtiger, gelukkiger, creatiever en productiever te zijn. Daarmee is het beheersen van een adaptieve mentaliteit onze grootste collectieve uitdaging.

Wat is de betekenis van het SAID-principe? Hoe maak je een kampioen? Wat betekent de aard van het beestje? Wat is trainen op karakter? Wat is veranderingsbereidheid? Wat is prestatiedruk? Wat is een mentale reset? Wat is trainen van uitzichtloosheid? Wat betekent samen afzien? Wat houdt doorzettingsvermogen in? Wat is door de pijn heen gaan? Wat is ego? Wat doet levenshouding? Waarom is zelfbeheersing belangrijk? Hoe leer je jezelf beter kennen? Wat betekent hoogmoed? Wat is orde, tucht en discipline? Welke nadelen heeft zelfmedelijden? Kan het stoïcisme helpen voor een ultieme mindset? Wat betekent door zure appel heen bijten? Wat is mental stretching? Als je denkt dat je niet verder meer kunt, kan je dan ook echt niet meer verder? Wat is valse sympathie? Wat is gevechtsbereidheid? Kun je gevechtsbereidheid trainen? Wat is (CSR) Combat Stress Reaction?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar