Wat is accelerated response?

Wat is accelerated response?

8 oktober 2022 0

Accelerated response in de self defense kun je vertalen naar een versnelde reactie. Wanneer een dier of mens schrikt, zal het een van beide manieren van handelen kiezen; bevriezen of vluchten. In beide scenario’s zal de primaire fysieke reactie een intense samentrekking van de spieren zijn, vooral in de buikstreek, de adem inhouden, de hartslag versnellen, hoger in de emotie zitten en adrenaline door zijn of haar lijf stromen. Een reflex wordt gedefinieerd als een onvrijwillige reactie van het lichaam op externe stimulatie. Deze reactie wordt over het algemeen gebruikt voor overlevingsdoeleinden. Baby’s worden geboren met bepaalde vaardigheden, waardoor ze zichzelf kunnen beschermen tegen bedreigingen in hun directe omgeving.

De meeste reflexen verdwijnen als ze zes maanden oud zijn. Het unieke van reflexen is dat ze, in tegenstelling tot vrijwillige acties, niet door het menselijk brein worden verwerkt. Een voorbeeld waarin accelerated response gebruikt wordt is SPEAR (Spontaneous Protection Enabling Accelerated Response van Tony Blauer en een ander voorbeeld is het WCS (Warfare Combat System) in het Koreaanse Systema van DK Yoo. Natuurlijke reflexen (lees: oerreflexen) hebben zich in de loop van de tijd ontwikkeld, zodat degenen die ze niet hebben gekregen, ophouden te bestaan.

Zelfverdedigingstechnieken beschikbaar voor iedereen, gebaseerd op natuurlijke bewegingen, voortkomend uit basisreflexen. Deze combat systemen zijn gebaseerd op het omzetten van verschillende geïdentificeerde soorten flinch responses (lees: terugdeinsreacties) in effectieve verdedigingsreacties.

Wat is actie-intelligentie? Wat is emergency readiness mindset? Wat is de Blitzkrieg tactiek? Wat is een overlevingsreactie? Is er verschil tussen reactie en reflex? Wat is reactiesnelheid? Wat is counter conditioning? Wat is (CSR) Combat Stress Reaction? Wat is een adrenaline rush? Wat is primair gedrag? Wat zijn Military Martial Arts? Wat is praktische zelfverdediging? Wat is reality based self defense training? Wat is een dracula guard?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar