Wat wordt bedoeld met iemand neutraliseren?

Wat wordt bedoeld met iemand neutraliseren?

19 april 2024 0

Als je het vraagt aan een militair of je vraagt het aan een weerbaarheidstrainer, krijg je totaal verschillende antwoorden. Iemand neutraliseren wordt vaak door elkaar gehaald en gebruikt met iemand uitschakelen.

Wij hebben het niet over een allesvernietigende trap of stoot, waardoor iemand niet meer opstaat, maar de actie die nodig is om jezelf in veiligheid te brengen en of afstand en gelegenheid te ontsnappen te creëren. Wij bedoelen hier het verhinderen van een belager of agressor, een persoon tijdelijk stilleggen of hetgeen wat deze personen je aandoet, tijdelijk ongedaan maken. Dus zul je iemand moeten gaan neutraliseren om jezelf te redden. Pas neutraliseer-methoden alleen toe als je daar een goede reden voor hebt.

Neutraliseren is zeker niet alleen fysiek. Het is ook mogelijk tijdens een conflict om bijvoorbeeld een manipulator te neutraliseren, inzake onacceptabel gedrag, waarbij je een grens moet stellen. Door te confronteren met nee = nee, neutraliseer je de invloed van het machtsmisbruik van deze manipulator.

Wat wordt bedoeld met iemand uitschakelen? Wat mag ik doen om mezelf te verdedigen? Wat zijn effectieve raakpunten voor zelfverdediging? Wat is proportioneel geweld? Wat is buitenproportioneel geweld? Schuilt er in iedere persoon een potentiële moordenaar? Wanneer er sprake van noodweerexces? Wat kun je met een stopgesprek? Wat is een gelegenheidswapen? Ik voel me onveilig. En nu? Hoe leer ik omgaan met emotie, agressie en geweld?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar