Zijn er kansen op een derde wereldoorlog?

Zijn er kansen op een derde wereldoorlog?

18 april 2024 0

De wereld lijkt steeds meer op een kruidvat dat op het punt staat van exploderen met een nieuwe wereldoorlog. Waarom wordt er zo vaak gewaarschuwd voor een derde wereldoorlog? Staan we voor het begin van de derde wereldoorlog? De term derde wereldoorlog is sinds het einde van de tweede wereldoorlog in gebruik.

Onze samenleving moet zich sowieso te allen tijde voorbereiden op het onverwachte. In de Europese samenleving is nog veel te weinig het besef ingedaald en daarbij een (te) lage staat van paraatheid van onze staatsveiligheid. Dubieuze leiders met een uiterst kort lontje en een (te) grote de wil om ten strijde te trekken, de grootverdienende wapenmarkt en twijfelachtige wapenleveranties. Nederland heeft sowieso een behoorlijke inhaalslag te maken in het voorbereiden op een oorlog en vooral als je kijkt dat Nederland wereldwijd bij één van de landen behoort met de laagste gevechtsbereidheid. En dan hebben we het nog maar over één item.

We zijn vooral in de modus van ‘wegkijken’, gehecht aan onze luxeproductjes (overgewicht, airfryer, energiedrankjes, thuis laten bezorgen, bingen en gamen, e-bikes, appjes die voor je denken en weinig kracht en zin hebben om iets te ondernemen), een land vol passieve consumenten met een zeer lage gevechtsbereidheid en dat zal zeker niet de eerste keer zijn.

Is Nederland klaar voor oorlog? Wat is de link tussen oorlog en sadisme? Waarom bood premier Rutte zijn diepe excuses aan inzake de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog? Waar ging de Atjeh oorlog over? Wat is Kamp Amersfoort? Wat is generatie slapjanus? Wat zijn de grootste problemen van deze tijd? Is een e-bike slecht voor mijn conditie? Is eten uit de airfryer gezond? Zijn energiedrankjes schadelijk? Is overgewicht in Nederland een groeiend probleem? Wat is gevechtsbereidheid? Wat is quitter-gedrag? Kun je gevechtsbereidheid trainen? Waarom zijn we allen niet lief voor elkaar? Wat is orde, tucht en discipline? Ben ik geschikt om militair worden? Wanneer ben jij commando-waardig? Wat betekent je bent zo goed als je laatste wapenfeit? Wat is apenkooien? Wat is burn-out? Hoe herken je het en wat kun je doen? Waarom heb je discipline nodig? Wat is dienstplicht? Is er verschil tussen commando’s en special forces? Wat doet stress met je in een gevechtssituatie? Wat is de link tussen oorlog en sadisme? Wat is een executiepeloton? Wat is de Grüne Polizei? Schuilt er in iedere persoon een potentiële moordenaar? Wat is emergency readiness mindset? Wat is een schijnexecutie?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar