Wat is een executiepeloton?

Wat is een executiepeloton?

9 april 2024 0

Deze methode is vooral bekend uit oorlogstijden, onder meer als straf voor spionnen (overlopers). Een argument dat vaak wordt gebruikt door voorstanders van deze methode is dat zij afschrikwekkend zou werken. Een executiepeloton, ook wel bekend als:

  • Vuurpeloton;
  • Strafpeloton;
  • Fusilladeplaats.

Is een groep of afdeling militairen die tot taak heeft een doodvonnis te voltrekken en de veroordeelde of veroordeelden executeert. Deze aangewezen groep soldaten, doen tegelijkertijd op commando op een ter dood veroordeelde of veroordeelden met geweervuur dood te schieten. Andere methoden van executies zijn onder meer ophanging, onthoofding met het zwaard, doorsnijden van een of beide halsslagaders, elektrocutie met de elektrische stoel, de dodelijke injectie, vergassing in de gaskamer, steniging, nekschot met de kogel en kruisiging. Vroeger zijn er nog oneindig veel meer excessievere methoden gebruikt.

Schuilt er in iedere persoon een potentiële moordenaar? Wat is de link tussen oorlog en sadisme? Wat is Kamp Amersfoort? Wat betekent een mentaal breekpunt? Is geweld een taal? Wat is een schijnexecutie?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar