Waarom zijn we allen niet lief voor elkaar?

Waarom zijn we allen niet lief voor elkaar?

17 juni 2022 0

Vandaag de dag moeten dealen met ‘onaardig gedrag’, verbittering en verruwing van de samenleving en voordat je het weet heb je ruzie op straat, met een collega of met een persoon die een publieke functie bekleed. Onze samenleving is niet meer hetzelfde. Een chronisch maatschappelijk probleem wat uitermate hoge aandacht vereist van alle betrokken partijen. Agressie en geweld neemt steeds meer toe onder de burgers, maar ook onder bepaalde beroepsgroepen of simpelweg op de werkvloer. Je mag vandaag de dag wel een hele dikke huid hebben als je de voordeur uitloopt op weg naar everyday life.

  • Het toenemen van verschillende vormen van normoverschrijdend gedrag.
  • Het toenemen van individualisering, polarisering (verdeeldheid) en egoïstische houdingen en mindsets. Iedereen werkt er aan mee.
  • Het toenemen van anonimiteit. Digitaal en analoog.
  • De vrijheid meningsuiting is vandaag de dag met een uitroepteken.
  • Het toenemen van veelplegers door softe aanpak met fluwelen handschoentjes bij kleinere overtredingen.
  • Het toenemen van prestatieverwachtingen in de samenleving, wat prestatiedruk, stress en korte lontjes ten gevolgen heeft.
  • Het toenemen van disrespect naar de medemens (vervaging van normen en waarden).
  • Het toenemen van grote zorgen over veiligheid, vrijheid, immigratie, integratie & intolerantie.
  • Het toenemen van geweld op straat.

De verruwing van onze samenleving is ook niet helemaal gek, als je nu eens simpelweg kijkt naar onze politiek en volksvertegenwoordigers. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben om dit waar te nemen en vast te stellen. Dit zou ook hoog op de priolijst moeten staan van de bestuurders van ons land. Tsja… wat nu als zij het slechte voorbeeld geven? Wat mag je dan verwachten? Wat is een doodsbedreiging? Wat is zero tolerance? Wat betekent verhuftering? Wekken BOA’s agressie op? Hoe komt het dat de verharding in onze samenleving toeneemt? Wat is een agressiecoach? Wat is geweldbeheersing? Wekt het bewapenen van BOA’s agressie op? Heeft onze politie nog wel grip op problemen? Neemt het geweld toe op straat? Wat lokt agressie uit?

Klik hier voor ons
This is default text for notification bar